logo

Sinan Meydan ‘Neyimiz varsa ‘Kurtuluş Savaşı’na ve kahramanlarımıza Borçluyuz’

Sinan Meydan ‘Neyimiz varsa ‘Kurtuluş Savaşı’na ve kahramanlarımıza Borçluyuz’

Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” söylemini “Atatürk’ün Barış Projesi” olarak niteleyen Sinan Meydan, “100 yıl devam eden, kesintisiz bir barışa sahip olduk” dedi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün “Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” söylemini “Atatürk’ün Barış Projesi” olarak niteleyen Sinan Meydan, bu gün “kurtuluş mücadelesinin” değersizleştirilmeye çalışıldığına dikkat çekerek; “Neyimiz varsa ‘Kurtuluş Savaşı’na ve kahramanlarımıza Borçluyuz” dedi.

Ataşehir Belediyesi cumhuriyetin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında Tarihçi – Yazar Sinan Meydan’ın konuşmacı olduğu  “Sinan Meydan ile Cumhuriyet’in 100. Yılında Atatürk’ü An(La)Mak” konulu konferans düzenledi.

Tarihçi – Yazar Sinan Meydan Sinan Meydan Ataşehir İçerenköy’de Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhuriyet’in 100. Yılında Atatürk’ü An(La)Mak” başlıklı bir konferansta,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından kesitler sundu.

NEYİMİZ VARSA ‘KURTULUŞ SAVAŞI’NA VE KAHRAMANLARIMIZA BORÇLUYUZ

“10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta Tarihçi – Yazar Sinan Meydan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından kesitler sundu ve akıl ve bilim temelli kurulan cumhuriyetin 100 yılında, neyimiz varsa; “Kurtuluş Savaşı”na ve kurtuluş mücadelesi veren Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları kahramanlarımıza borçlu olduğumuzu söyledi.  

ATATÜRK’ÜN HAYATINDAN BÖLÜMLER, EĞİTİMDE, EKONOMİDE HAMLE

Kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin ayrıntılarının yer aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatından bölümler aktaran Tarihçi – Yazar Sinan Meydan Sinan Meydan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ile cumhuriyet ilanı ve sonrası eğitimde, ekonomide verilen mücadeleleri aktardı.

O GÜN EKONOMİYE KAZANDIRILAN YABANCILARIN ELİNE GEÇTİ

Demiryollarını yabancılardan alan, o günün koşullarında yeni demiryolları eklenen Cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanan atılımlara dikkat çeken Sinan Meydan, yokluk içinde yurdun çeşitli bölgelerinde Sümerbank ve Etibank’ın da katkılarıyla yapılan sanayi yatırımlarını, açılan fabrikaları hatırlattı. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Atatürk ve arkadaşlarını yaptıkları yatırımların aynı zamanda bölgelerinde birer eğitim, spor ve sosyal merkezler olarak toplumun gelişimine katkı verdiklerini kaydetti. Tarihçi Sinan Meydan; bu gün, o gün ekonomiye kazandırılan birçok fabrika ve yatırımların yeniden yabancıların eline geçtiğine dikkat çekti.

100 YIL DEVAM EDEN, KESİNTİSİZ BARIŞA SAHİP OLDUK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” söylemini “Atatürk’ün Barış Projesi” olarak niteleyen Sinan Meydan, etrafımızdaki savaşlara da dikkat çekip, “Bu sayede barış ortamını 2023 yılına kadar korumayı başardık. Ne kadar değerlidir bu. Bunu Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet başardı. Şimdilik 100 yıl devam eden, kesintisiz bir barışa sahip olduk. Bunu Cumhuriyeti kuranlar başardı. Lozan’ı imzalayanlar başardı bunu. Atatürk’ümüz bu Barış’ı kalıcı hale getirebilmek için bir formül geliştirdi.”  Dedi.

BALKANLAR’DAN AKDENİZ VE GÜNEY ASYA’YA BARIŞ HATTI OLUŞTURDU

Tarihçi – Yazar Sinan Meydan Sinan Meydan “Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” söylem ve “Atatürk’ün Barış Projesi” iddiasını ise o dönemde yapılan saldırmazlık ve antlaşmalarla, Balkanlar’dan Akdeniz ve Güney Asya’ya uzanan barış hattı oluşturmayı başardığını vurguladı.

Program sonunda Atatürk’ü at üstünde tasvir eden hediye takdim edilen Tarihçi – Yazar Sinan Meydan okurları için kitaplarını imzaladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ