logo

Soğuk Hava Geliyor, Yoğun Kar Yağışları Bekleniyor!

Soğuk Hava Geliyor, Yoğun Kar Yağışları Bekleniyor!

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün aksam saatlerinden sonra Batı Karadeniz’de yağmur ve karla karışık yağmur yükseklerde kar yağışı bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yurt genelinde etkili olan yağışlı havanın Çarşamba günü etkisini kaybedeceği, sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’un Yükseklerinde Kar Bekleniyor

Yapılan tahminlere göre genel olarak çok bulutlu bir havanın etkili olacağı İstanbul’da yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinin yüksekleri yer yer kar yağışı bekleniyor.

Batı Karadeniz’de Yoğun Kar Yağışları Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün aksam saatlerinden sonra Batı Karadeniz’de etkisini arttırması beklenen yağışların Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük ve Kastamonu’nun kuzeyi ile Sinop’un kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların 21.12.2021 Salı günü sıcaklık düşüşü ile birlikte kıyı kesimlerde de kar yağışına döneceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz Rize ve Artvin’de Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Rize ile Artvin’in kuzeyinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış (21-75kg/m2) bekleniyor. Yağışların 700 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlaması ve zamanla hava sıcaklığında azalmaya bağlı olarak kar yağışının 100 m üzeri yüksek kesimlerde de etkili olması bekleniyor.

Su baskını riskine dikkat çekilen uyarıya göre, bölgede kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yurtta Genel: Soğuk Hava Geliyor

Ülkemiz genelinde etkili olan yağışlı havanın 22.12.2021 Çarşamba günü etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Yurt genelinde yağışlı hava etkisini kaybederken, sıcaklıkların 21.12.2021 Salı gününden itibaren Ege ve Akdeniz kıyı kesimi dışında kalan kesimlerde hissedilir derecede düşeceği, özellikle kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yurt Genelinde Hava Durumu:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu (Adıyaman hariç)ile İzmir, Isparta, Burdur ve Hatay çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların İzmir, Manisa, Hatay, Ş. Urfa ve Mardin çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış, Batı Karadeniz’in kıyı kesimleri, Kocaeli, Sakarya, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

 Bu gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

 Ulaşımda Aksamalar, Buzlanma ve Don Olayı Uyarısı

Bölgede yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

3 BÜYÜK İLDE BUGÜN

İSTANBUL °C, 6°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, kuzey kesimlerinin yüksekleri yer yer kar yağışlı

ANKARA °C, 1°C

Çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı

İZMİR °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ