logo

Sokak Hayvanlarıyla İlgili Belediyemiz Çözümsüz Değildir

Sokak Hayvanlarıyla İlgili Belediyemiz Çözümsüz Değildir

Büyükşehir’in ilçe belediyelerinden protokol talebi olduğunu ifade eden Ak Partili üyeler Yağcı ve Sadıkoğlu, “Sokak hayvanları ile ilgili belediyemiz çözümsüz değildir.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi toplantısında konuşan Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Naim Yağcı, “Çözüm önerilerimizle beraber Ataşehiri yönetelim. 400 bin vatandaşın 125 bin siz aldınız 110 bin de Ak Parti almış. Pek fazla bir fark yok onun için birlikte yönetelim diyoruz.” Dedi.

Hayvan barınakları yapmak, yaptırmak, işletmek ve işlettirmek yetkisinin Büyükşehir uhdesinde bulunduğunun altını çizen Ak Partili Meclis Üyesi Haluk Sadıkoğlu, dünyanın en büyük hayvan bakım yerlerinden birine sahip olan Büyükşehir’in ilçe belediyelerinden protokol yapma talebi olduğunu kaydetti.

SOKAK HAYVANLARI İLE İLGİLİ BELEDİYEMİZ ÇÖZÜMSÜZ DEĞİLDİR

Ataşehir’in seçmiş olduğu belediye başkanından hizmet beklediğini kaydeden Yağcı, Ataşehir “Belediye Başkanımız 10 yıldır her takip ettiğimde kurumları suçlayıcı dille işleri yürütmek istemiştir. Böyle bir dilden vazgeçmesi lazımdır. Hayvan barınağı ile ilgili 10 yıldır bu hikâyeyi dinliyorum. Ferhatpaşa Mahallesinde bir alanı Büyükşehir belediyesi buna müsaade etmiyor deniliyor. Sokak hayvanları ile ilgili belediyemiz çözümsüz değildir. Mutlaka katkı sunacak bir güçleri anlayışları vardır. Bizde aynı yolda devam ediyoruz. Zamanın Büyükşehir belediye Başkanı gerektiğinde kadir ağabey olur, her telefona cevap verir, çözümsüz bir şey olduğunda 40 defa aranır randevu alınmayan bir belediye başkanına dönüşür. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Ben ilçe başkanı olarak en az 20- 30 kez imarla ilgili gittim. Belediye başkanımızı aynı uğraşıda göremedim.” Diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’İN İLÇE BELEDİYELERİNDEN PROTOKOL TALEBİ VAR

Ak Partili Meclis Üyesi Halük Sadıkoğlu, Sahipsiz Hayvanlar ve İmar İskan Konutları ile ilgili iki konuda sözlü önerge vermek istediğinin kaydederek, “Sahipsiz hayvanlar konusunda çözümsüz bir durum olduğu kabul edilemez. Dünyanın her yerinde sokakta sahipsiz hayvan göremezsiniz. Bir şekilde çözmüşler. Bizler de bir şekilde çözmemiz lazım. Hayvan barınakları yapmak, yaptırmak, işletmek ve işlettirmek Büyükşehir uhdesinde bulunuyor. Büyükşehir’in ilçe belediyelerinden protokol yapma talebi var. Büyükşehir’in dünyanın en büyük hayvan bakım yerlerinden biri olan yeri var. Tepeören’de ve Sarıyer de Büyükşehir bu hizmeti veriyor. Büyükşehir bu protokolle ilçe belediyelerinden; ilçe belediyeleri hayvan naklini sağlayacak. Ve bir veteriner personel ile iki işçi görevlendirecek. Dolayısıyla bakım hizmetlerinde faydalanmış olacak. Dezenfekten, chip takılması, barınma ve ısınma hizmetlerinden faydalanmamızı talep ediyorum.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ