logo

Sokak Ortasında Sandalye Atan Suriyeli Sınırdışı Ediliyor

Sokak Ortasında Sandalye Atan Suriyeli Sınırdışı Ediliyor

İstanbul Valiliği: sokak ortasında sandalye ile atıp tartışan Suriyeli ile birlikte cinsel taciz ve paylaşım suçu işleyen Fas, Afganistan, Pakistan, Libya uyruklular hakkında işlem yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Valiliği son zamanlarda taciz ile halkı kin ve nefrete sürükleyerek, toplumda kargaşa çıkarmaya yönelik suç içerikli sosyal medyada paylaşım yapan Suriye, Fas, Afganistan, Pakistan, Libya uyruklular hakkında işlem yapıldığını açıkladı.

İstanbul Valiliği sosyal medya üzerinden silah ve kesici aletlerle paylaşım yapan Afganistan uyruklu (A.A), çocuğa yönelik cinsel taciz suçuna karışan Fas Uyruklu (H.I), sokakta yürüyen kadınların gizlice videolarını çeken Pakistan uyruklu (Z.W), (U.M), (M.K) ve adlı şahısların güvenlik güçlerince yakalandığı ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandığı kaydedildi.

Valilik açıklamasında sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Pakistan uyruklu (T.M.S) sınır dışı edildiği, sokak ortasında sandalye ile oturarak tartışma çıkaran Suriyeli (H.H), Pakistan uyruklu (C.R) ve (N.M) ile gasp olayına karışan Libya uyruklu (A.M.D) isimli şahıslar geri gönderme merkezlerine alındığı , sınırdışı işlemleri devam etmekte olduğu ifade edildi.

Son zamanlarda özellikle sosyal medya üzerinden halkı kin ve nefrete sürükleyerek, toplumda kargaşa çıkarmak amacıyla paylaşımlar yapıldığı ifade edilen İstanbul Valiliği Basın açıklamasında,  paylaşımların yakından ve titizlikle takip edilmekte olduğu, suç unsuru taşıyan paylaşım ve şahıslar hakkında yasal işlem başlatılmakta olduğu kaydedildi.

İstanbul Valiliği açıklamasında Şehrimizde düzensiz göçle mücadele konusunda ilgili kurumlarımızca yoğun bir gayret ve hassasiyet gösterilmektedir. İlgili mevzuatı ihlal ettiği veya suça karıştığı tespit edilen yabancılar hakkında yasal işlemler ivedilikle ve kararlılıkla uygulanmaktadır. Bu kapsamda İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğünce 2021 yılında 71.959 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldı. Bu kişilerden 23.072’si İstanbul’dan sınırdışı edilirken, 39.525’i ise sınırdışı işlemleri yapılmak üzere diğer illerdeki geri gönderme merkezlerine sevk edildi.” Denildi.

Açıklamada, “1 Ocak-15 Nisan 2022 tarihleri arasında; 4.661’i Afganistan, 1.418’i Pakistan olmak üzere toplam 18.781 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldı. Bu kişilerden 7.684’ü İstanbul’dan sınırdışı edilirken, 7.590’ı sınırdışı işlemleri için diğer illerdeki geri gönderme merkezlerine sevk edildi. İfadeleri yer aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ