logo

SON RESMİ AÇIKLAMA: 38 ŞEHİDİMİZ VAR

Yapılan son resmi açıklamada Beşiktaş Bursaspor maçı sonrasında Beşiktaş’taki bombalı terör saldırısında şehit sayısının 30’u polis 38 olduğu, yaralı sayısının ise 155 olduğu duyuruldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Beşiktaş’ta dün yaşanan bombalı terör saldırısı ile ilgili son resmi açıklamam İçişler Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi.

Saat 11:30 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde açıklama yapan İçişler Bakanı Süleyman Soylu dün akşam Beşiktaş Bursaspor maçı sonrasında Beşiktaş’taki bombalı terör saldırısında şehit sayısının 38 olduğunu, şehitlerin 30’unun polis memuru, 7’sinin sivil, 1 kişinin ise kimliği tespit edilemediğini belirterek; bombalı saldırı olayıyla bağlantılı olarak 13 kişi gözaltına alındığını söyledi.

14 YOĞUN BAKIMDA, 5 AMELİYATTA 155 YARALI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yaptığı açıklamada 14 kişinin yoğun bakımda, 5’inin ameliyatta olduğunu belirterek, toplam 155 yaralının tedavi gördüğünü söyledi.

Sabaha karşı yapılan ilk resmi açıklamada bombalı saldırının şehit ve yaralı sayıları “29 şehidimiz var. İkisi sivil, biri emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere toplam 27 polis arkadaşımız. 166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var” şeklinde duyurulmuştu.

İLK AÇIKLAMADA YARALI SAYISI 166 

Hastanelerde kayıtlı yaralı sayısının 166 olduğunu belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaralılardan 20’sinin evlerine gönderilebildiğini kaydederek, “Ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var, 6 kardeşimiz de yoğun bakımda. Yoğun bakımda olan kardeşlerimizin 3’ünün durumu oldukça ciddi” şeklinde açıklama yapmıştı.

KAPSAMLI RESMİ AÇIKLAMA SABAHA KARŞI GELDİ

Beşiktaş’ta Vodafone Arena Stadı’nın yanında akşam yapılan iki bombalı saldırıya ilişkin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde (PEKOM) saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

DOĞRUDAN ÇEVİK KUVVET POLİSLERİNİ HEDEF ALAN BOMBALI SALDIRI

Beşiktaş-Bursaspor müsabakasının hemen bitiminde Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursaspor taraftarı stadı terk ettikten sonra stattaki asayişi sağlamakla görevli çevik kuvvet polislerini doğrudan, hedef alarak bombalı saldırı yapıldığını kaydeden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, saldırının iki noktadan yapıldığının altını çizerek; “Bombalı saldırı sırasında önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde oradan geçmekte olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra da Maçka parkında yine polislerin bulunduğu bölgede bir kişi durduruldu ve o kişinin de kendini patlatması sonucu 2 bombalı saldırıyla çok hain, çok alçak terör saldırısıyla Türkiye olarak karşı karşıya kalmış olduk. Saldırının hemen arkasından ilk 4 dakika içinde tıbbi müdahale yapılmıştır. Ambulanslar gelmiştir ve yaralılar hastanelere intikal ettirilmiştir. İlk dakikalardan itibaren bakan arkadaşlarımız ve olay yerinde incelemelerde bulunan ve olayı toparlamaya çalışan emniyet kuvvetlerimizle birlikte olay ve hastaneler ziyaret edilmiş, bu akşamki acı tablo bütün detaylarıyla ortaya konulmaya gayret” dedi.

45 SANİYE ARAYLA İKİ PATLAMA

Sabaha karşı yapılan ilk resmi açıklamada“29 şehidimiz var. İkisi sivil, biri emniyet müdürü, biri emniyet amiri olmak üzere toplam 27 polis arkadaşımız. 166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var” sözleriyle bombalı terör saldırısında şehit ve yaralı sayısını veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş’daki bombalı terör saldırısı ile ilgli”Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmiş 29 şehidimiz var. 166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var.” dedi. çevik kuvvet toplanma yerinde bomba yüklü bir aracın patlatıldığını belirten Soylu, “El düzenek vasıtasıyla patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı’nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba, polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor, araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini, kendisinin etrafında tertibat alan polislerin hemen ortasında patlatıyor. Yaralılarımızın bir kısmı taburcu edildi ve yaralılarımızın 23’ünün 17’si şu anda ameliyatta, 6’sı ise yoğun bakımda. Patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak şu anda emniyet güçlerimizle yapılan operasyon çerçevesinde 10 kişi gözaltına alındı” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ