logo

Taksim’de Anma İle Başlayan 1 Mayıs, Miting İle Devam Ediyor

Taksim’de Anma İle Başlayan 1 Mayıs, Miting İle Devam Ediyor

İşçi temsilcileri tarafından 1 Mayıs 1977’de Taksim Meydanı’nda yaşanan olaylar anısına ve Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sunuldu, Maltepe’de miting gerçekleştiriliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İşçi Temsilcisi sendikalar DİSK, KESK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutulamalarına Taksim’deki anma törenleri ile başladılar.

TAKSİM’DE ANITA ÇELENK, KAZANCI YOKUŞUNA KARANFİL

İşçi temsilcileri sendikalar tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutulamaları kapsamında 1 Mayıs 1977’de Taksim Meydanı’nda yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakıldı, Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sundular.

1 MAYIS MİTİNGİ MALTEPE’DE

Taksim’deki anma ve çelenk sunumu ile başlayan 1 Mayıs kutlamaları Maltepe Sahilinde düzenlenen 1 Mayıs mitingi ile devam ediyor. Miting için hazırlıklar tamamlandı. Değişik noktalarda toplanan işçiler Maltepe Miting alanına gidiyor.

DİSK CUMA GÜNÜ TAKSİM’DE

1 Mayıs 1977’de Taksim’de, 1 Mayıs 1989’da Şişhane’de ve 1 Mayıs 1996’da Kadıköy’de katledilen arkadaşlarımız için 29 Nisan 2022 Cuma günü anma törenleri düzenlendi.

İlk olarak 1977 1 Mayıs’ında hayatını kaybedenleri anmak için Taksim Kazancı Yokuşu’nda bir anma töreni gerçekleştirildi.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB’nin çağrısıyla düzenlenen anma törenine milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütlerinden temsilciler de destek verdi.

Burada bir konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Kol kola, omuz omuza vermiş, halaylarıyla, türküleriyle, bambaşka bir dünya umudunu haykıranları, gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan ekmek, gül ve hürriyet günlerine olan umudumuza saldırdılar. O günden bugüne ekmek, gül ve hürriyet günlerine düşmanlıkları bitmiş değil” dedi.

1 Mayıs 1977’de Taksim Meydanı’nda yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşu’na karanfil bıraktıktan sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk sundu.

TÜRK-İŞ TAKSİM’DEN BAŞLADI

TÜRK-İŞ, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim’e geldi. Kazancı yokuşuna karanfil bırakan grup, ardından Cumhuriyet Anıtı’na da çelenk bıraktı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, “Asgari ücret için Temmuz’u beklemenin bir anlamı yok. Açıklanan enflasyonu asgari ücretliye versinler, emekliye versinler” dedi. 

HAK-İŞ TAKSİM’DE KARANFİL VE ÇELENK

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.

Hak-İş İstanbul İl Başkanlığı korteji, Gümüşsuyu Caddesi’nden “Hak-iş yürüyor mücadele büyüyor”, “Yaşasın 1 Mayıs İşçilerin Bayramı”, “İşte Hak-İş, İşte 1 Mayıs” sloganları atarak Kazancı Yokuşu’na geldi.

Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs 1977’de yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakan gruptakiler, daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı’na geçerek buraya çelenk sundu.

Burada konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, birlik, mücadele ve dayanışma gününde Taksim’de olduklarını anlatarak, “Bu mekan bundan tam 45 yıl önce bir kaosun, bir katliamın, bir ihanetin olduğu yerdir. Birlik, mücadele ve dayanışma için bu alanı dolduran emekçiler ne yazık ki kirli bir organizasyonun ve komplonun kurbanı edilmişlerdir.” dedi.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. ( Arife Karakum – Anadolu Ajansı )

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ