logo

Taşeron ve İşçiler Alacakları İçin Ataşehir’deki Emlak Konut’ta

Taşeron ve İşçiler Alacakları İçin Ataşehir’deki Emlak Konut’ta

Atasehir_tokiEmlak Konut GYO AŞ’nin alt yüklenicilerinin taşeronları ve çalışanları ödenmeyen alacakları için Ataşehir’deki Emlak Konut GYO AŞ’nin önünde eylem yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

TOKİ garantörlüğünde Emlak Konut GYO AŞ’nin alt yüklenicilerinin taşeronları ve çalışanları ödenmeyen alacakları için Ataşehir’deki Emlak Konut GYO AŞ’nin önünde eylem yapmaya başladı.

Sabah 09:00’da Ataşehir’deki Emlak Konut GYO AŞ’nin önünde başlayan taşeron ve çalışanlarının haklarını almak için yaptıkları eyleme CHP PM Üyesi Onursal Adıgüzel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve başkan yardımcıları Tarık Polat, Haydar Saraçoğlu ve ilçe yöneticileri, CHP Ataşahir İlçe Kadın Kolları Başkanı Sakine Yeşildağ ve yönetimi, CHP Ataşehir Gençlik Kolu yöneticileri yaptıkları ziyaretle desek verdiler.

35 Milyon Birikmiş Alacaklar İçin Eylem

Emlak Konut’un Bahçeşehir’deki bir projesinde alt yüklenici ve işçilerinin alacakları için dayanışma içinde eylem yaptıklarını söyleyen taşeron firma temsilcisi Mahmut Demir, aynı yükleniciye ait iki projede yaptıkları işlerden olan 35 milyon birikmiş alacaklarını alabilmek için bu eylemi yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Emlak Konut’un alt yüklenicisi firmalara malzeme dahil yaptıkları işlerden olan alacaklarını alamadıklarını ve yaptıkları görüşmelerden de sonuç alamadıklarını ifade eden Demir, işçiler ile birlikte Emlak Konut’a seslerini duyurmak istediklerini, haklarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Onursal Adıgüzel; “CHP Olarak Emeğin, Emekçinin Yanındayız”

Emlak Konut’un alt yüklenicilerinde alacaklarını alamayan taşeronlar ve işçilerin eylemine destek için Ataşehir’deki Emlak Konut GYO AŞ’nin önüne gelen CHP PM Üyesi Onursal Adıgüzel, CHP’nin emekten sosyal adaletten yana bir parti olduğunun altını çizerek; “Bu gün de Emlak Konut’un mağdur ettiği işçilerimizin yanındayız. Arkadaşlarımızın çok haklı talepleri var. Biliyorsunuz inşaatlarda emek ağırlıklı çalışırlar ve evlerine, çocuklarına ekmek götürmeye çalışıyorlar. Bir iş günlerini feda ederek burada eylem yaparak haklarını aramak zorunda kalmışlar. Bunun sebeplerini araştırmak lazım. Bu gün Türkiye’de bu durumda binlerce firma var. TOKİ ya da Emlak Konut vasıtası ile yandaşlara verilen iler bir şekilde tamamlanıyor. Yandaşlar zengin olurken işçilerin, emekçilerin hakları verilmiyor.  Türkiye’de her gün 4 işçi iş kazalarında hayatını kaybediyor. Vahşi kapitalizm kenti hunharca kenti dizayn etmeye çalışıyor. Biz CHP olarak emeğin, emekçinin yanındayız. Bu gün de burada 17 taşeron firma ve çalışanları alın teri ile çalışarak evine ekmek götürmeye çalışan insanların hak arayışlarının sonuçlanması için destek oluyoruz. Ama emekçilerin lehine sonuçlanması için çalışıyoruz” sözleri ile açıkladı, partisi adına işçilerin eylemlerine verdikleri desteğin gerekçesini.

Taşeronda Çalışanda Mağdur

Emlak Konut’un alt yüklenicisinin taşeronu olan firmada çalışan Hüseyin Demir, çalıştıkları taşeron firmaya ödemeler yapılmadığı için alamadıkları ücretlerini alabilmek için eylem yaptıklarını ifade etti. Alt yükleniciden alacaklarını tahsil edemeyen taşeron firmanın mağdur olduğunu, bu nedenle de kendilerinin de mağdur olduğunu vurgulayan Hüseyin Demir, kendi iradeleri ile katıldıkları eylemi, alacaklarını alana kadar sürdüreceklerini söyledi.

 Tarık Polat; “Haklı Davalarında Biz Emekçi Kardeşlerimizin Yanındayız”

Emlak Konut yetkililerini duyarlı davranıp, emekçilerin haklarını en kısa zamanda vererek mağduriyetlerini gidermeleri çağrısı yapan CHP Ataşehir Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Tarık Polat; “Emlak Konut’a ait projelerde çalışan emekçi arkadaşlarımız haklarını alamadıkları için direniş yapıyorlar. Bu haklı davalarında biz emekçi kardeşlerimizin yanındayız. Sonuna kadar da yanlarında olacağız” haklarını arayan işçilere desteklerinin süreceğini söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ