logo

TBMM Genel Kurulu 28. Yasama Dönemi Yemin Töreni İle Başladı

TBMM Genel Kurulu 28. Yasama Dönemi Yemin Töreni İle Başladı

14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimi ile oluşan TBMM Genel Kurulu, Geçici Başkan, Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli’nin başkanlığında toplandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Milletvekillerinin yemini için toplanan 28. Yasama Dönem TBMM Genel Kurulundaki yemin törenini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da izledi.

14 Mayıs Milletvekili Genel Seçimi ile oluşan TBMM 28. Dönem Genel Kurulunda Devlet Bahçeli’nin yemini ile başlayan yemin töreninde milletvekilleri alfabetik sıraya göre yemin etmeye başladı. Yemin töreninin geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Geçici Başkanı, Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli’nin başkanlığında toplandı.

TBMM Geçici Başkanlık Divanı’nda en genç üye sıfatıyla AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir ile AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak yer aldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yemin törenine geçilmeden önce selamlama konuşması yapan Geçici TBMM Başkanı Bahçeli, yeni döneminin hayırlı olmasını dileyerek, “Egemenliğin yegane sahibi, aynı zamanda mensubiyetinden iftihar ettiğimiz büyük Türk milletine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Mecliste ilk yemini eden Geçici Meclis Başkanı, MHP Osmaniye Milletvekili Bahçeli oldu. Bahçeli, Başkanlık Divanı kürsüsündeki yerinden ayağa kalkarak yemin metnini okudu.

Daha sonra AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, törende ilk olarak ant içti. Ardından kürsüye tekerlekli sandalye ile gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen Hacıoğulları yemin etti.

TBMM Genel Kurulundaki yemin törenini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Sayıştay Başkanı Metin Yener, YSK Başkanı Ahmet Yener ile yabancı misyon temsilcileri de izliyor.

Eski Meclis Başkanları Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç ve Hikmet Çetin’in de izlediği TBMM 28 dönem milletvekili yemin törenini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu takip etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ