logo

TBMM’DEN DAVUTAOLU’NUN 64. HÜKÜMETİNE 315 OYLA GÜVEN

TBMM’DEN DAVUTAOLU’NUN 64. HÜKÜMETİNE 315 OYLA GÜVEN

davutogluAk Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64’üncü hükümet, TBMM’de düzenlenen oylamada 315 oyla güvenoyu aldı. Davutoğlu Hükümetine ret oyu 194’te kaldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

TBMM Genel Kurul’unda uzun süren önerge görüşmeleri sonrasında yapılan ve 509 milletvekilinin katıldığı güven oylamasında 64. Hükümet’in programı 194 milletvekili ise ret oyuna karşı, 315 oyla kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu’nda yapılan güven oylaması Tahir Elçi’nin öldürülmesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasıyla ilgili tartışmaların yaşandığı görüşmenin ardından yapıldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın başkanlığında toplanan Genel Kurul, önce HDP’nin Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ölümünün, daha sonra CHP’nin “iktidarın basın ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldıran uygulamaların demokrasiye olan etkilerinin araştırılması” için verdiği önergeleri görüştü.

DAVUTAOLU’NUN 64. HÜKÜMETİ 315 OYLA GÜVENOYU ALDI

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasıyla ilgili tartışmalar nedeniyle daha önceki hükümetlerde yarım saatlik oturumda tamamlanan güven oylaması, bu kez 4.5 saat sürdü. Önceki hükümetlerde güven oylaması yarım saatte tamamlanmıştı. Genel Kurul’da güven oylaması öncesi yapılan oylamada ise önergelerin gündeme alınması reddedildi.

Yapılan güven oylamasında Davutoğlu başkanlığında kurulan 64’üncü hükümet, TBMM’de düzenlenen oylamada 315 oyla güvenoyu aldı.

OYLAMADA 315 KABUL, 194 RET

TBMM Genel Kurul’unda uzun süren önerge görüşmelerinde yaşanan tartışmaların ardından güven oylamasına geçildi. 509 milletvekilinin katıldığı oylamada, 64. Hükümet’in programı 315 oyla kabul edildi. 194 milletvekili ise ret oyu verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ