logo

Temiz Toplum’dan, ‘Bilal Ay: Şans Oyunları Anayasa’ya Aykırı!’

Temiz Toplum’dan, ‘Bilal Ay: Şans Oyunları Anayasa’ya Aykırı!’

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, adına şans oyunu denen oyunların Anayasa’ya aykırı olduğunu ve devletin bu oyunları oynatmaktan vazgeçmesi gerektiğini belirtti.

Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay: Şans Oyunları Anayasa’ya Aykırı!

Milli Piyango İdaresi’nin internet üzerinden “şans oyunları” aşı altında kumar oynatmaya başlamasına Temiz Toplum Derneği’nden tepki geldi. Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, adına şans oyunu denen oyunların Anayasa’ya aykırı olduğunu ve devletin bu oyunları oynatmaktan vazgeçmesi gerektiğini belirtti.

ŞANS OYUNU OYNAYANLARIN  3’TE 2’Sİ SUÇA SÜRÜKLENİYOR

Bu oyunların gençleri olumsuz etkilediğini belirten Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, “Adına şans oyunu denmesi bir şeyi değiştirmiyor. Bunlar bir çeşit kumar ve gençlerimiz bu bataklığa sürükleniyor. Paralarını kaybediyorlar. Kaybettiklerini geri kazanmak için borç almaya, borç için yalan söylemeye ve hırsızlık yapmaya başlayabiliyorlar. Hatta uyuşturucu tacirlerine taşeron bile olabiliyorlar. Tabii ki herkes böyle olacak diye bir durum yok ancak bu oyunları oynayanların 3’te 2’si bir şekilde suça sürükleniyor. Adına oyun denmesi onları asla masum kılmaz” şeklinde konuştu.

7,5 MİLYON GENCİMİZ BU AĞDA

Bu oyunu oynayanların sayısının arttığına da dikkat çeken Ay, “Bugün 14 milyon kişi oyun adı altında kumar oynuyor. Başlama yaşı 18’in çok altında. 18-25 yaş arası gençlerimizin yüzde 60’ı bunu oynuyor. Yani 7,5 milyon gencimiz bu oyunun pençesinde kıvranıyor. Öğretmenlerle yaptığımız görüşmelerde oynayanların değil oynamayanların sayılması gerektiğini ifade ediyorlar. Hal böyle iken ve devletin bu oyunlara karşı ciddi önlemler alması gerekirken maalesef bırakın önlemi tam tersi teşvik edici adımlar atıyor. Reklamlarını bir kenara bıraktık, daha rahat oynansın, daha çok oynansın diye düzenlemeler yapılıyor” dedi.

ANAYASA’YA AYKIRI

Devletin bu oyunları oynatmasının Anayasa’ya aykırı olduğu ifade eden Bilal Ay, “Anayasa’nın 58. Maddesinde ‘Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır’ diyor. Ancak devlet, gelin bunu internetten oynayın. Bu kumarı ayağınıza getirelim diyor. Çocuklarımızın bu oyunu oynamasını denetleyecek herhangi bir adım atmıyor. Aksine söylediğimiz gibi yayılmasını teşvik ediyor. Yanlış anlaşılmasın. Olaya siyasi bir perspektiften bakmıyoruz. Ancak söz konusu olan gençlerimiz ise uyarı vazifemizi de yerine getirmek zorunda hissediyoruz” diye konuştu.

KIRTASİYELERDE ŞANS OYUNU OYNANMASIN!

Bu oyunlara karşı herkesin tedbir alması gerektiğini de belirten Ay, “Bize göre bu oyunlar hiç olmamalı ancak bu olmayacak ise oyunların 18 yaş altının oynamaması için ciddi önemler alınmalı. Bu oyunların her türlü reklamı yasaklanmalı. Şans oyunu ifadesi kaldırılmalı ve kumar uyarısı yapılmalı. Okullara 100 metre mesafede açılamaz kuralı en az 1 km şeklinde güncellenmeli. Belki inanması güç ama rastlıyoruz kırtasiye gibi öğrencilerin sıkça gittiği yerlerde bu oyunların bayiliklerine izin verilmemeli. Öğretmenler ve aileler bunların zararlarını çocuklarına anlatmalı ve onları sıkmadan bir denetim mekanizması altında tutmalı” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ