logo

TİP’li  Öğrenciler, ‘Laiklik ve Eşitlik İlkesi Ayaklar Altına Alınıyor’

TİP’li  Öğrenciler, ‘Laiklik ve Eşitlik İlkesi Ayaklar Altına Alınıyor’

Türkiye İşçi Partili Öğrenciler, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ders saatlerini namaz saatlerine göre ayarlama kararına karşı eylem düzenledi.

Türkiye İşçi Partili Öğrenciler Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında, “Laik ve bilimsel eğitimi ayaklar altına alan bu gerici uygulamalardan derhal vazgeçilmeli” denildi.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara gönderdiği talimatla ders saatlerinin cuma namazına göre düzenlenmesini ve ayrıca okullarda cuma namazı kılınacak koşulların oluşturulmasını istedi.

Söz konusu kararı protesto etmek isteyen TİP’li Öğrenciler, bugün Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün önünde bir araya geldi.

“BU UYGULAMALAR LAİKLİK VE EŞİTLİK İLKESİNİ AYAKLAR ALTINA ALIYOR”

“Laik, bilimsel eğitimi savunacağız” pankartı açılan basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“AKP iktidarının dindar ve kindar nesil yetiştirmek uğruna laik eğitimi yok etmeye dayanan bir gerici uygulamasıyla daha karşı karşıyayız. ÇEDES projesi ile okullara imamların girmesinin önünü açan uygulamaların ardından Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ders saatlerini namaz saatine göre düzenleme kararı aldı.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yıldırım’ın imzasının yer aldığı, tüm özel ve devlet okullarına gönderilen yazıda, cuma namazı saatine göre öğle tatili ayarlamaları, namaza gitmek isteyen yönetici, öğretmen ve diğer personele gerekli kolaylığın sağlanacağı, okullardaki mescitlere gereken ihtiyaçların, müftülük ve imam hatip liseleriyle görüşerek temin edilmesi gibi maddeler yer alıyor.

Bu uygulamalar laiklik ve eşitlik ilkesini ihlal eden, bilimsel, ilerici eğitimi ayaklar altına alan uygulamalardır. İdarecilerin asıl görevi tüm eşitsizlikleri ortadan kaldırarak inanç ve vicdan özgürlüğünü güvence altına almaktır.

‘LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ AYAKLAR ALTINA ALAN BU GERİCİ UYGULAMALARDAN VAZGEÇİLMELİ’

Memleketi tarikatlara, karanlığa, gericiliğe terk etmeye çalışan iktidara ve eşit yurttaşlığı ayaklar altına alan uygulamalarına izin vermeyeceğiz. Bizler bilimsel ve laik eğitimi savunmaya tüm inatçılığımız ile devam edeceğiz.

Ataşehir ilçe milli eğitim müdürlüğü önünde, net bir biçimde ifade ediyoruz: Laik ve bilimsel eğitimi ayaklar altına alan bu gerici uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir! İlerici, laik ve bilimselliği destekleyen uygulamalara derhal geri dönülmelidir!”

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ