logo

TİYATRONUN KALBİ ATAŞEHİR’DE ATACAK

TİYATRONUN KALBİ ATAŞEHİR’DE ATACAK

Ataşehir Belediyesi tarafından 27 Mart- 24 Nisan’da “En Kapsamlı Tiyatro Şenliği” iddiasıyla düzenlenecek 8. Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali’nde 24 oyun sahnelenecek.

İstanbul’un en kapsamlı tiyatro festivali, bu yıl ilk kez “kırmızı halı” geçidiyle açılacak.  26 Mart Pazar günü saat 14.00’da başlayacak galaya, yüzlerce tiyatro sanatçısı katılacak.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali’nde tam 24 oyun sahnelenecek. Türk Tiyatrosu’nun en değerli isimlerini tiyatroseverlerle buluşturmayı hedeflediklerini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Türkiye’nin en kapsamlı tiyatro şenliğini düzenleme konusunda iddialı olduklarını söyledi.

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali’nde 27 Mart- 24 Nisan tarihleri arasında tam 24 oyun sahnelenirken 12 atölye ve 4 söyleşi yapılacak. Yaklaşık bine yakın oyuncunun sahne alacağı festival ile birlikte Ataşehir bir ay boyunca tiyatronun konuşulduğu, duraklarında ustaların resmedildiği ve sokaklarında oyunculara rastlanılan bir ilçeye dönüşecek.

Festivalin “Her Halde Tiyatro” sloganı, insan için tiyatro, her halükârda gerekli fikrinden yola çıkılarak belirlendi. Festival boyunca sahnelenecek oyunların biletleri, ücretsiz olarak “Bir Kitap, Bir Bilet” kampanyası karşılığında verilecek.

Tiyatro sevdalıları, bir ay boyunca William Shakespeare’den başlayıp Yılmaz Özdil’e uzanan usta kalemlerin eserleri arasında tercih yapmakta zorlanacaklar. Türk Tiyatrosunun ustalarından Haldun Dormen, Metin Akpınar, Zihni Göktay, Genco Erkal, Ferhan Şensoy, Müjdat Gezen, Cem Davran, Ali Poyrazoğlu, Erkan Can, Rutkay Aziz, Taner Barlas, Sumru Yavrucuk ve Tülay Günal festival kapsamında Ataşehirlilerle buluşacak isimlerin bazıları.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde açılışı yapılacak festival, ilk gününde iki Tiyatro ustasını izleyicilerle buluşturacak. Genco Erkal ve Dostlar Tiyatrosu ile Güneşin Sofrasında isimli oyun Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahnelenirken, Ferhan Şensoy ve Orta Oyuncular tarafından da “Nereye De Gidiyor Lan Bu Gemi” isimli oyun Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde sahnelenecek. Festivalde tüm oyunların başlama saati 20:30.

26 Mart Pazar günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde saat 14.00 düzenlenecek Festivalin Galasına çok sayıda sanatçı, tiyatrocu ve gazeteci katılacak. Haldun Dormen’e ithaf edilen Galanın programında sürpriz sanatçıların katılımı ile Dormen Müzikallerine Selam Konseri yapılacak.

Yetişkinler, çocuklar ve aileler için toplam 12 atölyenin düzenleneceği festivalin atölyeler bölümünde; Ali Poyrazoğlu ile ‘Oyunculuğun Bir Dakikası’, Levent Üzümcü ile de ‘Tiyatronun Doğuşu’ isimli eşsiz birer atölye çalışması yapılacak.

ATAŞEHİR “HER HALDE TİYATRO” DİYOR!

2009 yılından kurulan Ataşehir Belediyesi olarak hiç ara vermeden her yıl bir tiyatro festivali düzenlediklerini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi:

“8. Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali’ne ‘Her Halde Tiyatro’ ismini verirken, hangi halde olursak olalım; kadın-erkek, zengin-fakir, yaşlı-genç tiyatro gereklidir demek istedik. Yani her halükârda tiyatro. Çünkü sanatın diğer kolları gibi bir okuldur tiyatro. Eğitir, geliştirir, dünyamızın sınırlarını genişletir. Ataşehir Belediyesi olarak, Türkiye’nin en kapsamlı tiyatro şenliğini düzenleme konusunda iddialıyız. Sadece şöhretleri sınırlarımızı aşan Müjdat Gezen, Haldun Dormen, Genco Erkal, Ferhan Şensoy gibi ustalar değil; binlerce kilometre mesafeden gelen yabancı ekipler de sanatları ve özverileriyle bize destek oluyor.”

FESTİVAL’DE 2 YABANCI OYUN SAHNELENECEK

Festival kapsamında İspanya’dan gelen Yllana tiyatro grubu “Zoo” isimli oyunu 29 Mart Çarşamba günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde, 30 Mart Perşembe günü de Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde sahneleyecek. Kanada’dan katılan Theaturtle tiyatro grubu da “Kafka and Son” isimli oyunu 3 Nisan Pazartesi günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahneleyecek.

Festival kapsamında Genco Erkal ve Ferhan Şensoy temalı iki durak kütüphanesi de Küçükbakkalköy Prestij Caddesi ve Ataşehir Bulvarı TEB Anadolu lisesi karşısına yerleştirilecek.

*Oyunlar için bilet alma kotası kişi başı iki oyun için 2 bilet ile sınırlıdır.

*MSKM’de düzenlenecek oyunların biletlerini MSKM gişeden temin edebilirsiniz. (MSKM Gişe Çalışma Saatleri: Her gün 10.00 – 20.00)

MSKM Gişe: (216) 570 50 00 Dahili: 2202

*Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenecek oyunların biletlerini Ataşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden temin edebilirsiniz.

*Halkla İlişkiler Birimi Çalışma Saatleri: Hafta içi 08.30 – 17.00 & Hafta Sonu 10.00 – 17.00 Telefon:  (216) 570 50 00 – Dahili: 1178-1179

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ