logo

TOKİ İmar İskan Blokları Dönüşüm Projesi’nde Son Durum!

TOKİ İmar İskan Blokları Dönüşüm Projesi’nde Son Durum!

Enflasyon ve dalgalanmalar nedeniyle TOKİ projesinde 1. Etap imalatının durduğunu belirten Haluk Sadıkoğlu, tasfiye tamamlanınca yeni ihale yapılacağını kaydetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

TOKİ İmar İskan Blokları dönüşüm projesi ile ilgili Ataşehir Belediye Meclisi’nde açıklama yapan AK Partili meclis üyesi Haluk Sadıkoğlu, enflasyondaki yükseliş ve dalgalanmalar nedeniyle TOKİ projesinde 1. Etap imalatının durduğunu, tasfiye sürecinde olduğunu, tasfiye tamamlanınca yeni ihale yapılacağını kaydetti.

TOKİ İmar İskan Blokları dönüşüm projesi ile ilgili de açıklama yapan AK Partili meclis üyesi Haluk Sadıkoğlu, açıklamasında, “3 Etap halinde, 1070 konutluk İmar İskan Konutları Dönüşüm Projesi ihalesi geçtiğimiz yıl yapıldı. Yer teslimi ile birlikte firma ilk etap inşaatına başladı. Ancak son bir yılda enflasyondaki yükseliş, dalgalanmalar, küresel sıkıntılarla yapılan ihaleler maliyet bedelinin çok altında kaldı. Maalesef firma birinci etaptan çekildi. Şimdi firmadaki hak edişler ve bu zamana kadar yaptığı işler hesaplanıyor. Ödenen rakamlar belirleniyor. Dolayısıyla firmanın ihalesine son vermek üzere bir süreç işletiliyor. Birinci etapta bu süreç işletiliyor. Dolayısıyla bu sürecin sonunda 1 Etap için yeniden ihale yapılacak.” Dedi.

2. ETABIN İHALESİ YAPILDI, 3. ETAP İHALE SÜRECİNDE

AK Partili meclis üyesi Haluk Sadıkoğlu, TOKİ İmar İskan Blokları dönüşüm projesi 2. ve 3. Etplar ile ilgili açıklamasında şu bilgileri paylaştı; “TOKİ İmar İskan Blokları dönüşüm projesi 2. etabın ihalesi yapıldı. Onaylanma sürecinde ve devamında 3 etabında ihalesi yapılacak.”

BİZ DE KONUNUN TAKİPÇİYİZ

“3 farklı firmaya verilmesinin sebebi üretimin daha hızlı yapılması için. Bakanlığımız vatandaşın yanında. Süreci takip ediyor. Buradaki kentsel dönüşüm, gelir amaçlı değil. Vatandaşın sorununu çözülsün diye… Biz de konunun takipçiyiz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ