logo

Trakya’dan Başlayacak Soğuk ve Kar Yağışı İstanbul’a Geliyor

Trakya’dan Başlayacak Soğuk ve Kar Yağışı İstanbul’a Geliyor

Balkanlar Trakya’dan yurda giren, etkili kar yağışı, Çarşamba’dan itibaren Marmara Bölgesi ve İstanbul’da karla karışık yağmur, kar yağışı şeklinde görülecek.  

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da Çarşamba günü başlayacak kar yağışının, Perşembe günü daha etkili olması bekleniyor.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; akşam saatlerinden sonra Trakya’dan başlayacak  kar yağışlarının Çarşamba öğle saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi’ne giriş yapması, İstanbul’da karla karışık yağmur, yükseklerinde kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor. İstanbul’da Kar yağışının Perşembe günü etkili olması bekleniyor. 

AKOM: SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR, KAR GELİYOR

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde ılık ve yağışlı hava etkili olmaya devam ederken Çarşamba öğle saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden yeni bir soğuk havanın kentin genelinde etkisini göstermesi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞEŞECEK

AKOM’un paylaştığı verilere göre Güneyli yönlerden (Lodos) fırtına şeklinde esen 30-65km/s aralığında hızla esen rüzgârın yarın öğle saatlerinden itibaren kuzeyli yönlere dönmesi ve şiddetini daha da arttırarak (50-80km/s) etkili olması bekleniyor. Kuzeyden taşınacak soğuk havanın etkisiyle halihazırda 15°C olan sıcaklıklar, 8 ile 12 °C birden azalarak kış değerlerine gerileyecek.

AKOM: İSTANBUL İÇİN KARLA KARIŞIK YAĞMUR ve KAR BEKLENİYOR!

AKOM verilerine göre Çarşamba öğle saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden yeni bir soğuk havanın Marmara Bölgesi’ne giriş yapması bekleniyor. Hızla soğuyan hava nedeni ile İstanbul genelinde karla karışık yağmur; şehir merkezi dışında kalan Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos bölgelerde ise hafif kar yağışlarının yaşanacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL MERKEZ DIŞINDA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Çarşamba öğle saatlerinden itibaren kentin batı bölgelerinden başlayarak hızla soğuyan hava nedeni ile yağışların İstanbul il genelinde karla karışık yağmur, şehir merkezi dışında kalan kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos vb.) ise hafif kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. AKOM verilerinde mevcut tahminlerin aksine sıcaklıkların, 2-3 °C daha fazla azalması ihtimaline yer verilirken, böyle bir durumda yağışların şehir merkezinde kara dönüşebileceği bilgisi paylaşaydı.

BALKANLAR ÜZERİNDEN YENİ BİR SOĞUK HAVA GELİYOR

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın iç kesimlerinde görülecek olan kar yağışlarının yoğun (20-40 cm) olarak gerçekleşmesi beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ve tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURT GENELİ HAVA:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Ege (Kütahya ve Afyonkarahisar dışında), Batı Akdeniz, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trakya, Kıyı Ege, Manisa ve Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor. İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’da kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ