logo

TÜBİTAK BİLİM FUARI ATAŞEHİR NURİ CINGILLIOĞLU’NDA

TÜBİTAK BİLİM FUARI ATAŞEHİR NURİ CINGILLIOĞLU’NDA

0Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Tübitak desteğiyle Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlediği ‘Tübitak 4006 Bilim Fuarı’ açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarlarını destekleme programı kapsamında oluşturulan, öğretmen ve öğrencilerin özveriyle çalışarak tamamladığı araştırma ve geliştirme sunumunun yapıldığı bilim şenliği Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fuaye alanında başladı. Fuarda öğrenciler, deney ve buluşlarını sergilediler.

Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışına Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kuzu, Ataşehir’deki okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

FOTLAR ve VİDEO GELİYOR…

‘Tübitak Bilim Fuarı’nı amacını, öğrencilerin eğitim – öğretim programları çerçevesinde, kendi ilgi alanları doğrultusunda seçtikleri konular üzerine araştırmalar yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, izleyicilerin de eğlenerek bilgilenebilecekleri bir ortam olarak açıklayan Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Karadeniz, bu çalışmaların nitelikli bilim insanları yetimesine hizmet ettiğini kaydederek; “Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan, öğretici metotlardan biridir. Bu metod; genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, bir çok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişlerini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşmesidir. Eğitim kurumlarının ve eğitimcilerin öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamak ve farkındalık oluşturmaktır. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz fuara; 57 proje, 180 öğrencimiz ve 30 danışman öğretmenimiz katılmıştır. Bu çalışmada yer alan saygıdeğer öğrencilerimizin ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı, her birinin birer bilimadamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracaklarını temenni ediyorum. Unutmamalıyız ki, dünyada ileri dediğimiz ülkelerin temelinde; çalışma, bilim, akıl, fikir var. Bu bilim fuarında çalışma gösteren öğrencilerimizin ileride Türkiye’mizin nitelikli bilim adamlarından olmalarını diliyorum” dedi.

Öğrencilerin yaptıkları çalışmaların, gelecekte büyük bilim insanları olma yolunda attıkları adımlar olmasını temenni ettiğini ve kutladığını söyleyen Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu Ataşehir’deki okullardaki ilgiye dikkat çekerek, “TÜBİTAK Bilim fuarlarına olan alakalarından ötürü tebrik ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarından sonra okul öğrencilerinin sahnelediği müzik dinletisi ardından Kaymakam Karamehmetoğlu ve İlçe MEM Ertuğrul Bilican tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı.

fuarın açılışını gerçekleştiren Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın bulunduğu protokol,  Türkçe, matematik, kimya, biyoloji ve İngilizce alanında 57 projenin yer aldığı fuar stantlarını gezdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ