logo

Türkiye Kararname İle İstanbul Sözleşmesi’nden Çekildi

Türkiye Kararname İle İstanbul Sözleşmesi’nden Çekildi

Türkiye, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile tek taraflı fesih kararı alınarak İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiğini açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye, 1 Ağustos 2014’te Türkiye’de ve 11 Avrupa ülkesinde yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi‘nden Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çekildi.

Son birkaç yıldır tartışılan İstanbul Sözleşmesi’nin imzası olan iktidar tarafından kaldırılacağı söylentileri ile kadın örgütleri arasında tedirginlik yaratıyordu.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye tepki gösteren kadın örgütleri ve kadın grupları Kadıköy’de toplanarak karara tepkilerini gösteriyorlar.

“İSTANBUL SÖZLEŞMEDİ YAŞATIR” SLOGANIYLA SAHİP ÇIKTILAR

İstanbul Sözleşmedi Yaşatır” sloganıyla sahip çıkan, uygulanması için mücadele veren kadın hakları aktivistleri, avukatlar ve insan hakları örgütleri, İstanbul Sözleşmesi’nin kadına karşı şiddeti ve kadın cinayetlerini önlemekte, kadınları korumakta çok önemli bir anlaşma olduğunu vurgulayarak uzun zamandır kaldırılmaması yönünde kampanya yürütüyordu.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARANAMESİ İLE TEK TARAFLI FESHEDİLDİ

11 Mayıs 2011’de  AB üye ülkeleri tarafından İstanbul’da imzaya açıldığı için “İstanbul Sözleşmesi olarak anılan, kadına ve çocuğa yönelik şiddetle mücadele tedbirlerini kapsayan, 1 Ağustos 2014’te Türkiye’de ve 11 Avrupa ülkesinde yürürlüğe giren “Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” gece yarısı açıklanan ve Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Karanamesi ile tek taraflı olarak feshedildi.  

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ