logo

Türkiye Sportif Yetenek Taraması Ataşehir’de Devam Ediyor

Türkiye Sportif Yetenek Taraması Ataşehir’de Devam Ediyor

Yetenekli çocukları tespit edip sporla tanıştırmak, sevdirmek, yönlendirmek, üst düzey sporcu yetiştirmek amaçlı Türkiye Sportif Yetenek Taraması Ataşehir’de başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, yetenekli çocukları tespit edip sporla tanıştırmak, sevdirmek, yönlendirmek, üst düzey sporcu yetiştirmek amaçlı Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamındaki seçmeler Ataşehir’de yapılıyor.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamındaki seçmeler Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda  Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve usta futbol adamı Teknik Direktör Yılmaz Vural ile birlikte; Ataşehir Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Seyfi Güneysu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, ve Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesi Tülay Beyaztaş Oskay, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlerimize sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocuklarımızı tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 19 Nisan 2016 imzalanarak yürürlüğe giren İş Birliği Protokolü kapsamında hayada geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nin uygulaması Ataşehir’de 10 Ekim 2018 tarihinde başladı.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Ataşehir İlçesi sınırları içerisinde bulunan İç e Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel ilköğretim okullarının  3.sınıflarında öğrenim gören yaklaşık 6037 öğrencinin yetenek taramasından geçirilmesi hedefleniyor.

Bu amaçla her ilköğretim okulunda oluşturulan Okul Koordinatörleri ile okullarında görev yapan 10 Beden Eğitimi Öğretmeni ve 3 Antrenörden oluşturulan İlçe Proje Uygulama Ekibinin belirlemiş olduğu uygulana takvimi doğrultusunda Bakanlıkça belirlenen Antropometrik Ölçüm ve Performans Test Protokolleri  çerçevesinde yetenek taramaları hız kesmeden devam ediyor.

Söz konusu Yetenek Taramalarında Antropometrik Ölçüm ve Performans Test Protokollerinden oluşan 9 aşamalı ölçüm teknikleri kullanılmaktadır.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi seçmelerinde uygulanan aşamalar:

1- Vücut Ağırlığı ve Boy Uzunluğu, 2- Esneklik, 3- Oturma Yüksekliği, 4- Kulaç Uzunluğu, 5-Dikey Sıçrama, 6- El Kavrama Kuvveti Testi, 7- Geriye Sağlık Topu Atma, 8- Çeviklik Testi, 9-20m Sürat Koşusu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ