logo

Türkiye’nin İlk Yazılım Lisesinden Yurtdışı Staj ve Uluslararası Akreditasyon

Türkiye’nin İlk Yazılım Lisesinden Yurtdışı Staj ve Uluslararası Akreditasyon

Türkiye’nin ilk yazılım lisesi Mehmet Rıfat Evyap Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, öğrencilerine yurtdışı staj ve uluslararası akreditasyon imkanı sunuyor.

Günümüzün en ihtiyaç duyulan mesleklerinden yazılım, Türkiye’de ilk defa Mehmet Rıfat Evyap Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde genç beyinlere aktarılıyor.

Öğrencilerine ücretsiz dizüstü bilgisayar ve burs desteği veren okul, eğitim sonrası yurtdışında staj ve uluslararası akreditasyon imkanı da sunuyor. İngilizce eğitim veren Mehmet Rıfat Evyap Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, geleceğin yazılımcılarını yetiştirmeye devam ediyor.

Türkiye’nin ilk yazılım lisesi Mehmet Rıfat Evyap Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, gençleri günümüzün mesleği olan yazılıma hazırlıyor. İstanbul Sanayi Odası, Arçelik, Koç Üniversitesi, Microsoft ve IBM desteği ile zengin içerikli bir eğitim sunan okul, öğrencilerine okul sonrası yurtdışında staj ve uluslararası akreditasyon imkanı da sunuyor. Her yıl 30 öğrenciyi kabul eden okul, bu yıl da geleceğin yazılımcıları için kapılarını açacak.

Günümüzde en fazla ihtiyaç duyulan meslek gruplarından olan yazılımcıları dünya standartlarında yetiştirmeyi amaçlayan Mehmet Rıfat Evyap Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, İngilizce eğitime oldukça önem veriyor. Dört yıllık eğitime ek olarak 1 yıl hazırlık eğitimi veren okul, hazırlık yılında 24 saat, sonrasında ise haftada 4-6 saat İngilizce dersi ile öğrencilerini uluslararası standartlara uygun yetiştiriyor.

Mehmet Rıfat Evyap Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nin öğrencilerine sağladığı imkanlar, farklı kurumsal iş birlikleriyle de zenginleştirilmiş. İstanbul Sanayi Odası koordinasyonu sayesinde öğrencilere dizüstü bilgisayar, burs, yurtiçi ve yurtdışı staj, istihdam önceliği gibi imkanlar sunulabiliyor. Arçelik, müfredat belirleme, üretim faaliyetleri süreçlerinde destek olurken; aynı zamanda öğretmen eğitimleri desteği de sağlıyor.

Kurumsal iş birlikleri sayesinde öğrenciler, döner sermaye kapsamında üretim yaparak deneyim ve gelir sağlama şansı yakalıyor. Microsoft ve IBM ise, öğrencilerin kullanacağı kaynakları ve platformları temin ediyor. Öğrenciler, Microsoft tarafından sağlanan uluslararası yazılım sertifikaları ile sertifikalandırılıyor. Ayrıca Koç Üniversitesi iş birliği sayesinde öğrenciler Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde akademisyenler ve doktora öğrencilerinden özel dersler alabiliyor, üniversite ile karşılıklı ziyaretler ve workshoplar yapılıyor.

Türkiye’de ilk defa bir okul içerisinde yer alan ajans yapısıyla, mezunların istihdamı sağlanarak, öğrencilerin yetişmesine imkan sunuluyor.

Mehmet Rıfat Evyap Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde yer alan Digimondi Yazılım Ajansı, öğrencilere eğitimleri devam ederken profesyonel yazılım projelerinde yer alma fırsatı sunuyor. Digimondi Ajansı, Mehmet Rıfat Evyap Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi mezunlarının doğrudan istihdam edilmesi ile iki yıldır sektöre hizmet veriyor. Ajans aracılığı ile Hollanda ve Almanya’da anlaşmalı firmalar ile yurtdışına yazılım yaparak ülkemizde bir okulun ilk defa yazılım ihracatı gerçekleştirildi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ