logo

Uğur Mumcu’nun Katledilişinin 21’nci Yılı

Uğur Mumcu’nun Katledilişinin 21’nci Yılı

ugur_mumcuAraştırmacı gazeteciliğin öncüsü kabul edilen gazeteci, yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21’nci yılında, suikaste uğradığı evininin önünde törenle anıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlatılması sonucu suikast ile arabası ile birlikte parçalanarak katledilmiştir.

Adının verildiği sokaktaki anma törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Deniz Baykal’ın da aralarında bulunduğu CHP milletvekilleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Uğur Mumcu’nun cenazesinin kaldırıldığı günün kar yağışlı olmasını sembolize etmesi amacıyla ağaçlara şemsiye asıldı.

Mumcu’nun evinde eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu ile bir süre görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “21 yıl önce katledildi, asıl failleri hala bulunamadı. Bugünleri 21 yıl önce okuyan ve bize anlatan Uğur Mumcu’ydu. O’nu her zaman saygıyla anıyoruz” dedi.

Uğur Mumcu’yu anma töreninin son bölümünde Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ve Mumcu ailesi ile “Faili Meçhuller” anıtına çelenk koydu ve Uğur Mumcu anıtına karanfillerle yaktıkları mumları bırakıp saygı duruşunda bulundular.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ