logo

Ukrayna Operasyonu Başlatan Rus Kuvvetleri Kiev Yakınlarında

Ukrayna Operasyonu Başlatan Rus Kuvvetleri Kiev Yakınlarında

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri harekat başlattıkları duyurulan operasyonda Rus birlikleri Kiev kapılarına dayandı.

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyuran Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, harekatın işgal olmadığını, “özel askeri operasyon” olduğunu ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından yapılan açıklamada sabaha karşı Ukrayna‘nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyuruldu. Ukrayna askerlerine silahları bırakıp evlerine dönmesi çağrısında bulunan Putin, sabaha karşı yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Ukrayna’ya operasyon düzenlendiğini duyurdu.

AVRUPA KAYNAKLARI: RUS BİRLİKLERİ KİEV YAKINLARINDA

Rus birliklerinin Kiev yakınlarında olduğu bilgisini geçen Avrupa kaynaklı haberlerde, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlama sesi duyulduğu kaydediliyor.

İŞGAL DEĞİL, “ÖZEL ASKERİ OPERASYON!”

Ukrayna’ya yönelik harekatın işgal olmadığını, “özel askeri operasyon” olduğunu vurgulayan Rus lider Putin, Ukrayna kaynaklı tehditler karşısında Rusya’nın kendisini savunacağını ifade etti.

RUSYA’YA AİT 5 UÇAK VE 1 HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ İDDİASI

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, hava kuvvetlerinin, Rusya’dan gelen hava saldırılarının bertaraf edildiğini Rusya’ya ait 5 uçağın ve 1 helikopterin düşürüldüğü iddiası geldi.

Bir başka açıklamada Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi, Ukrayna askeri uçağının düşürüldüğü ve 5 askerin öldüğünü duyurdu.

MOSKOVA YÖNETİMİNDEN YALANLAMA

Moskova yönetimi Ukrayna Ordusu tarafından 5 askeri uçak düşürüldüğü iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

RUSYA UKRAYNA OPERASYON KARARIYLA YENİ BİR AŞAMAYA GEÇTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’ta ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk halk cumhuriyetlerinin tek taraflı bağımsızlığını tanıma kararıyla büyüyen kriz, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyon başlatma kararıyla yeni bir aşamaya geçti.

AVRUPA BÜYÜK BİR SAVAŞLA KARŞI KARŞIYA

Öte yandan yapılan açıklamada Avrupa’nın büyük bir savaşla karşı karşıya olduğu kaydedilirken Nato ittifakın Ukrayna’da askeri bulunmadığını ve çarpışmanın ittifak sınırlarına sıçramaması için plan yaptıklarını belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun, doğu kanadına daha fazla hava, deniz ve kara unsuru konuşlandıracağını da ekledi.

BÖLGEMİZİN VE DÜNYANIN GÜVENLİĞİNE CİDDİ BİR TEHDİT TEŞKİL ETMEKTE

Rusya’nın askeri müdahalesine ilişkin açıklama yapan Türk Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Bu saldırı, Minsk mutabakatlarını ortadan kaldırmanın ötesinde, uluslararası hukukun ağır bir ihlalidir ve bölgemizin ve dünyanın güvenliğine ciddi bir tehdit teşkil etmektedir.” Denildi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ