logo

Ulu Önder Atatürk’ün Çankırı’ya Gelişinin 98. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Ulu Önder Atatürk’ün Çankırı’ya Gelişinin 98. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

23 Ağustos Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankırı’ya gelişi ve Şapka İnkılabının 98. yıl dönümü Çankırı’da düzenlenen törenle kutlandı.

23 Ağustos Atatürk’ün Çankırı’ya gelişi ve Şapka İnkılabının 98. yıl dönümü dolayısı ile kentte tören düzenlendi. Atatürk Anıtı önündeki törende sporcu gençler,  Vali Mustafa Fırat Taşolar’a Ulu Önder Atatürk‘ün Çankırı’ya gelişini temsil eden Türk bayrağını öptükten sonra uzattı.

Çankırı Valisi Taşolar, “Ben de Büyük Atatürk’ün, şehit ve gazilerimizin emanetini büyük bir gururla alıyor, tüm Çankırı ve Türk gençliğinin muhtaç olduğun kudretin damarlarınızdaki asil kanda mevcut olduğunu hiçbir zaman unutmamanızı temenni ediyorum.” dedi ve üç defa öperek bayrağı teslim aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törende Çankırı Belediyesi tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk konuldu.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen yaptığı konuşmada; TUZFEST’i Ağustos ayında yapmalarının diğer sebeplerinin de 23 Ağustos Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankırı’ya gelişi ve şapka inkılabı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıldönümlerine coşkulu bir giriş yapma isteği olduğunu söyledi.  Esen, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın en büyük lideridir.” desek buna hiçbir ülke ve hiçbir kimse karşı tez geliştiremez. Büyük bir liderdir, çünkü güçlü bir devlet kurmaktan öte büyük bir zihniyet devrimi yapmıştır. Yani zor olanı başarmıştır. Tarihimize baktığımızda şan, şöhret, onur, güçten bahsederiz, lakin biz Türk milletine en çok yakışan hür, bağımsız ve özgür yaşamayı tercih etmemizdir. İşte bu bağımsızlık yolunda İstiklal Yolunun ve Şapka İnkılabının önemli noktalarından birisi de, gururla söylüyorum, memleketimiz Çankırı’dır. Bu toprakların evlatları, yarenleri, her daim milli egemenlik, bağımsızlık ve demokrasi hareketinin destekçisi olmuştur. 23 Ağustos 1925, içeriğine baktığınız zaman, milliyetçi unsurlar ışığında gerçekleştirilen bir devrim gezisidir. Çankırı, bu gezinin merkezlerinden Çankırı halkı da memleket davasında bu devrime sahip çıkan ve destek veren gözü pek bir halk olmuştur.  Bu açıdan memleketimiz ve halkımız, ülkemizin geleceğine yön veren milli konular üzerinde stratejik bir rol üstlenmiştir.” dedi.

Törenin ardından protokol, fotoğraf sergisini gezip Çankırı’da Atatürk’ün kaldığı odayı ziyaret etti. Sonrasında protokol, şehitlikte dua etti.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ