logo

Uluslararası Turizm Seyahat Fuarı EMITT2020 Yoğun İlgi Görüyor

Uluslararası Turizm Seyahat Fuarı EMITT2020 Yoğun İlgi Görüyor

Dünyanın en büyük turizm fuarından biri olan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan 24. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 2020 yoğun ilgi görüyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

30 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak olan fuarda, dünyanın dört bir yanından katılımcılar, davetli tur operatörleri ve sektör paydaşları küresel ve yerel gündem konularını tartışırken, dünyanın dört bir yanından destinasyonlar tanıtılıyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen fuarın açılış töreni yoğun bir siyasetçi ve iş adamı akınına uğradı.

Bu yıl 24’ncüsü düzenlenen EMITT Fuarı’na katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yoğun ilgi  gördüğü ziyarette Sürmene standında horona duran, Balıkesir Edremit standında vatandaşlara zeytin fidanı dağıtan İmamoğlu, Filistin standında kardeşlik mesajı verdi.

TTYD Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Aydın, “Dünyanın önde gelen turizm fuarları ile yarışan, rekor seviyede hosted buyer [davetli tur operatörleri] ağırlayan EMITT, ülke turizmine her yıl büyük katkı sunmaktadır. EMITT tüm dünyada bir turizm fenomeni haline gelmiştir.” dedi.

Dünyanın en çok turist çeken 10 ülkesi arasında yer alan Çin, Meksika ve Almanya’nın da katıldığı 24’üncü EMITT Fuarı; Lübnan, Sırbistan, İngiltere, Kuzey Kıbrıs, Malta, Bulgaristan, Dubai, Japonya, Litvanya, Güney Kore, Endonezya, Şili, Hindistan, Hırvatistan, Özbekistan, Azerbaycan, Karadağ, Gine, Nepal, Moğolistan, Bosna Hersek, Kosova, Cezayir, Brezilya gibi farklı kıtalardan ülkelere ev sahipliği yapıyor. Ülkeler, kuracakları stantlarda, coğrafi özelliklerini, tarihsel ve kültürel ögelerini, yemeklerini ve folklörlerini tanıtarak İstanbullulara renkli bir fuar yaşatıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ