logo

UMRE ÖDÜLÜNÜ GÖZYAŞIYLA ALDI

UMRE ÖDÜLÜNÜ GÖZYAŞIYLA ALDI

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaş olduğu ENSAR Vakfı Ataşehir tarafından uygulanan İkra Projesinden Umre ödülü kazanan öğrenci sevinç gözyaşlarını tutamadı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi eğitime katkı çalışmaları kapsamında düzenlediği “İkra” projesinin “Nebe-Nas” adıyla düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. 6 binin üzerinde başvuru yaptığı, 4.200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen “Nebe-Nas” bilgi yarışması ödül töreni Ataşehir Mimar Sinan Cami Yerleşkesinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende dereceye giren öğrenciler Kutsal topraklara yapacakları umre seyahatini içeren “Umure Çeki”ni gözyaşlarıyla aldı.

İkra Projesi kapsamında düzenlenen “Nebe-Nas” bilgi sınavı ödül törenine Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Ataşehir İlçe Müftüsü Şakir Pinal, İlim Yayma Cemiyeti Genel Sekreteri Sıtkı Eraslan, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Ensar Vakfı Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Adem Taşkıran, Emlak Konut GYO Özel Kalem Müdür Yardımcısı Fatih İbiş, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, Ensar Vakfı komşu ilçe şube başkanları, yarışmaya  katılan 4200’ün üzerindeki öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

6 ÖĞRENCİYE UMRE SEYAHATİ

Ensar Vakfı Şubesi tarafından düzenlenen organizasyonla 43 okuldan 4204 öğrenci Nebe-Nas bilgi yarışmasına katıldı. İkra projesinin birinci etabı Nebe ve Nas surelerinin yer aldığı Nebe-Nas kitapçıkları 6 bin öğrenciye dağıtıldı. Ortaokul ve lise grubundan ilk 3’e giren öğrencilere birer çeyrek altın verilirken, ortaokul ve  lise düzeyinde ilk üçe giren 6 öğrenci Umre seyahati ile ödüllendirildi. Yarışmaya katılan 12 ortaokul ve 12 lise öğrencisine çeşitli ödüller verildi.

UMRE SEYAHAT ÇEKİ İLE ÖDÜLLENDİRİLEN ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ:

1.Yahya Kemal Beyatlı Orta Okulu Öğrencisi Miray Yavuz

2.Celal Yardımcı Ortaokulu Öğrencisi Rabia Şahin

3.Yeniçamlıca İmam Hatip Okulu Öğrencisi Ahmet Aydın

UMRE SEYAHAT ÇEKİ İLE ÖDÜLLENDİRİLEN LİSE ÖĞRENCİLERİ:

1.Ataşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Emriye Uzunoba

2.Ataşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Dilara Özgün

3.Ataşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Nesibe Şanlıbayrak

ANA OKULU ÖĞRENCİLERİNDEN İLAHİ

Programda, Şehit Akın Sertçelik Anaokulu’nun minik öğrencilerinden oluşan “İlahi Gurubu” dualar ve ilahiler okudu.

Törende konuşan İlim Yayma Cemiyeti Genel Sekreteri Sıtkı Ersalan, “Okullar ve kışlalar cami ile barıştığı zaman bu bayrak inmez ve vatan bölünmez.”dedi.

İkra’nın, Ataşehir Ensar vakfı’nın eğitime yönelik projesinin adı olduğuna işaret eden Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi Başkanı Mükayil Bektaş, peygambere gelen ilk emri olan “İkra”yı eğitimde marka adı olarak belirlediklerini kaydederek; “İkra, eğitimdeki marka adımızdır. İçeriği itibariyle ikra, rabbimizin peygamberine ilk emridir. Allah ona oku diye emretti. Ne kadar muhteşem bir başlangıç. Oku Ya Muhammed. Oku ey insanlık! İşte bu anlamlı isim, bizim de proje adımız olsun istedik.”şeklide konuştu.

İKRA EĞİTİMDE MARKA ADI

Ataşehir Ensar Vakfı olarak gemiyi geçmişte hedefledikleri rotaya doğru yönlendirdiklerinin altını çizen  Ensar Vakfı Ataşehir Şubesi Başkanı Mükayil Bektaş, gençliğin bilgili olması, analitik düşünmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında; “Düşlediğimiz gençlik, özlediğimiz medeniyeti tomurcuklandırdığı, filizlendirdiği bir dünyanın kapılarının aralandığı sayfa olur. Çünkü okumak aydınlanmayı getirir. Aydınlık bir hayat, pırıl pırıl gençlik, karanlık ve cehaletten uzak gök kubbe. Gençliğimiz edilgen olmamalı. Etkin, bilinç düzeyi yüksek olmalı. Ahlaklı ve doğru sözlü olmalı. Bize düşen çocuklarımızı doğru yöne yönlendirmektir.”ifadelerine yer verdi.

“Benim okulumda yetişen gençlik tarihine, dinine ve kitabına yabancı gençliğe düştü.”diye konuşmasını sürdüren Bektaş, “Ulusal teknoloji parkımızda ne var? Savunma sanayimiz var mı? Genç mühendislerimizin yaptığı jetlerle mi savunuyoruz ülkeyi?”sorularını sordu.

İKRA PROJESİ, EĞİTİMİ TAMAMLAYICI ÇALIŞMA

İkra Projesinin adının Kuran’daki ilk ayet olan “Oku” emri olduğunun altını çizen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, “Okuyalım, ne için okuyalım?” sorusunu sorarak; “Bilmediğimizi öğrenmek için okuyalım. Okullarımızda eğitimi tamamlayıcı çalışma olarak İkra Projesi kapsamındaki yarışmayı düşündük. Bu amaçla yarışma icra edildi.”dedi.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Ertuğrul Bilican’dan sonra kürsüye gelen Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu konuşmasında, dereceye giren öğrencileri kutlayıp, başta Ataşehir Ensar Şubesi olmak üzere projede emeği geçenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ