logo

Üsküdar Belediyesi Yeni Başkanı Sinem Dedetaş Göreve Başladı

Üsküdar Belediyesi Yeni Başkanı Sinem Dedetaş Göreve Başladı

31 Mart yerel seçiminde Üsküdar Belediye Başkanı seçilen CHP adayı Sinem Dedetaş, Üsküdar İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak göreve başladı.

Recep Kenan  / itvhaber.com

31 Mart yerel seçiminde, Üsküdarlı vatandaşların tercihi ile Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partisi adayı Sinem Dedetaş, 4 Mart tarihinde Üsküdar İlçe Seçim Kurulu’na gidip seçim kurulunun düzenlediği mazbatayı alarak göreve başladı.

Üsküdar’ın ilk kadın belediye başkanı olan Sinem Dedetaş, seçim kurulu önünde kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslendi. Üsküdarlı hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Dedetaş, “Siz değerli komşularıma bize güvendiğiniz için, oylarınızla bu gururlu, onurlu göreve getirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra sizin sevginize ve güveninize layık olmak için çok çabalayacağız” dedi.

Önümüzde güzel bir dönem var diyen Başkan Sinem Dedetaş, “Tabii ki icraatlarımız ile önde olacağımız, çok çalışacağımız bir dönem. Sizlerin de destekleriyle, iletişimi koparmadan Üsküdarlıların Üsküdar’ı yönettiği bir döneme başlıyoruz. Güveninize, sevginize layık olmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

5 Mart tarihinde Belediye Binasına geçen Başkan Sinem Dedetaş, eski Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’den görevi devralarak Üsküdar Belediye Başkanlığı görevine resmen başladı.

 “Tüm Üsküdarlı komşularımız adına mazbatamızı aldık. Yeni hizmetler için hazırız. Şimdi daha çok çalışma zamanı. #TamYolİleri.” Diyerek, açıklama yapan Üsküdar Belediye başkanı Sinem Dedetaş, “Öğrencilik yıllarımdan itibaren ilk evim olan Üsküdar’ın ilk kadın belediye başkanı olduğum için çok mutlu ve gururluyum.
   Bugün, görevi Sayın Hilmi Türkmen’den teslim aldım. Şimdi Üsküdarlı komşularımıza verdiğimiz sözleri tutmak için çok çalışacak, Üsküdarımızı birlikte yöneteceğiz.” Dedi.

31 Mart yerel seçim CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş %49,90 oran ve 157.605 oyla Üsküdar Belediye Başkanı seçildi.

Üsküdar Belediye Başkanı ve AKP adayı Hilmi Türkmen ise %42,37 oran ve 133.814 oyla ikinci oldu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ