logo

Vaka Artışı 5 İlde Daha Maske Zorunluluğu Getirdi

Vaka Artışı 5 İlde Daha Maske Zorunluluğu Getirdi

“Maskesiz? Görenler ne der?” diye sorarak maskenin önemine dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka artışına önlem olarak 5 ilde daha maske zorunluluğu geldiğin söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sağlıok Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa’da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını açıkladı. Böylece 5 ille birlikte toplam 42 ilde maske kullanımı zorunlu hale getirilmiş oldu.

Virüse karşı yürütülen mücadelede, maskenin sosyal sorumluluğumuz olduğunun altını çizen Bakan Fahrettin Koca, Maskesiz dolaşanların, maske takıyormuş gibi yapanların uygun dille uyarılmasını istedi.

Vaka artışı devam eder ve farklı bölgelerde yayılım hızlanırsa yeni kısıtlamaların kaçınılmaz olacağı, sokağa çıkma yasağı ve benzeri önlemlerin gündeme geleceği ön görülüyor.

Bakan Koca paylaşımında, “Virüse karşı yürüttüğümüz mücadelede, maske, sosyal sorumluluğumuz. Maske takarak, birbirimizi virüsten koruyalım. Maskesiz dolaşanları, maske takıyormuş gibi yapanları uygun dille uyaralım. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz.”  İfadelerine yer verdi.

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, maskenin yaptırımı bulunan bir sosyal sorumluluk olduğunu ifade eden Koca, virüsle maskesiz mücadele edilemeyeceğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, vaka artışlarıyla dikkati çeken şehirler başta olmak üzere artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarının, valilerin başkanlığında riske karşı kararlar almayı sürdürdüğünü belirtti.

Bakan Koca Kovid 19 ile mücadele tedbirleri kapsamında alınan kararla, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa’da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını bildirdi.

Böylece Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa’nın aralarında olduğu 42 ilde maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ