logo

Vali Mutlu ‘Bu şehirde hepimiz bahtiyarız’

Vali Mutlu ‘Bu şehirde hepimiz bahtiyarız’

vali_mutluİstanbul Haliç Kongre Merkezi`nde `AB Fonları ve İstanbul İçin Fırsatlar` konulu toplantı AB Bakanı Başmüzakereci Bağış ve İstanbul Valisi Mutlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi`nde “AB Fonları ve İstanbul İçin Fırsatlar“ konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

“AB Fonları ve İstanbul İçin Fırsatlar” ana başlığı ile gerçekleştirilen toplantıya, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yanı sıra, pek çok ilçenin kaymakamı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu yetkilisi katıldı.

Programdaki konuşmasına Nedim`in “Bu şehr-i İstanbul ki bi-misl ü bahardır. Bir sengine yekpare acem mülkü fedadır“ dizesiyle başlayan Bağış, “Bugün burada bir İstanbul fotoğrafı, İstanbul`un canlı bir özeti var“ dedi. Salonda farklı inanç, etnik köken ve siyasi görüşleri benimseyen kişilerin olduğunu aktaran Bağış, bunların her birinin birer zenginlik olduğunu ifade etti.

İstanbul`un ve Türkiye`nin AB için önemi, sivil toplum kuruluşlarının AB sürecine katkıları konularını içeren bir konuşma gerçekleştiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu konuşmasında:

“İstanbul’u izlemek de, içinde yaşamak da, görev yapmak da büyük keyif. Nice şairler, hatipler, yazarlar, sanatçılar bu şehri en güzel şekilde tarif ettiler. Üstâd Necip Fazıl’ın güzel mısraları içerisinde benim çok sevdiğim mısraları sizle paylaşmak istiyorum. “Çiçeği altın yaldız, suyu telli pulludur. Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur. Şiirin devamında üstâd diyor ki: Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar. Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar.” Bu şehirde hepimiz bahtiyarız. “ sözlerini dile getirdi.

Toplantı Ulusal Ajans`ın hazırladığı “AB Eğitim ve Gençlik Program Fırsatları“ başlıklı sunum ve “Türkiye-AB Sivil Toplum Diyaloğu Projesi Hibe Programları“ tanıtımı ile son buldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ