logo

Vali Yerlikaya, Şehit Yakınları ve Gaziler ile Bir Araya Geldi

Vali Yerlikaya, Şehit Yakınları ve Gaziler ile Bir Araya Geldi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen ‘Şehit Yakınları Gaziler Buluşması’, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Şehit Yakınları Gaziler Buluşması Programına; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya Hanımefendi, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri, davetliler ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Vali Yerlikaya, katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

Bu İhanet Hiçbir Zaman Unutulmayacak

15 Temmuz ihanetinin hiçbir zaman unutulmayacağını belirten Vali Yerlikaya, konuşmasında,” O gece uçaktan, tanktan, silahtan bombaları, mermileri aziz milletimizin üzerine yağdırdılar.  Üzerimize namlular çevriliyken Sayın Cumhurbaşkanımızın o tarihi çağrısı “Ben milletin iradesinden daha büyük bir güç tanımadım bugüne kadar. Aziz milletimizi iradesine, demokrasiye, bayrağına sahip çıkmak üzere meydanlara caddelere davet ediyorum sözü hafızalarımıza kazınmış hala duruyor.

Bu tarihi çağrıya gönülden sahip çıkan, yüreğinde İstiklal ve istikbal aşkı olan, milli mücadele ruhu olan, göğsü imanla çarpan milletimiz, akın akın sel oldu meydanlara, caddelere koştu. Milletimizin elinde şanlı bayrağımızdan başka hiçbir şey yoktu. Bayraklarımızla onların karşısında dimdik durduk. Eğilmedik, yenilmedik hamdolsun. Tüm dünya bir darbe girişimine karşı vatan nasıl korunur, bayrak nasıl korunur, birlik ve beraberlikle devlet nasıl korunur şahit oldu. Allah bizlere bir daha öyle bir gece yaşatmasın” dedi.

Vali Yerlikaya; Sayın Cumhurbaşkanımızın “Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanımızı susturamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz. Bu halka boyunduruk vuramayacaksınız.” cümleleri gönüllerimize, hafızalarımıza kazındı. O sözleri işittiğimizde bir taraftan kuvvet bulurken, diğer taraftan dosta güven, düşmana da korku salıyoruz. Hamdolsun öyle de oldu.  Malazgirt’ten beri Anadolu’yu bizlere vatan kılan, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da ve 15 Temmuz’da bu zaferi bizlere yaşatan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Onur timsali şanlı gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Program, yemek duasıyla sona erdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ