logo

Vatandaşların Talebi Doğrultusunda Gelen İmar Planı Olduğu Gibi Geçer!

Vatandaşların Talebi Doğrultusunda Gelen İmar Planı Olduğu Gibi Geçer!

Naim Yağcı, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal Planlarının vatandaşların talepleri doğrultusunda 2.5 emsalle meclise gelirse olduğu gibi geçirecekleri sözünü verdi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında tartışmalara konu olan gündem ile ilgili konuşan M.Naim Yağcı,  bugün Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerinin plan yapma yetkisini Büyükşehir’e devrediyoruz.” Dedi. Planlar eğer vatandaşların talepleri doğrultusunda 2.5 emsalle meclise gelirse olduğu gibi geçireceğimizi sözünü veriyoruz.” Dedi.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI YAPILMASINI “ŞOV” OLARAK NİTELEDİ

Ataşehir Belediye Meclisi Olağanüstü toplantı ile Büyükşehir’e imar yetki devri kararı görüşmeleri sırasında konuşan Ak Parti Grup Başkan Vekili M.Naim Yağcı, konunun aylık olağan toplantıda gündeme alınıp karara bağlanabilecekken olağanüstü toplantı yapılmasını şov olarak niteledi.

PLAN YAPMA YETKİSİ BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİLİYOR

“Ataşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplandığını hatırlatan Naim Yağcı Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planının gündem olduğunu gündemin özelliğinin de 1/1000’lik plan yapma yetkisini Ataşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Meclisine devrediyor.” Dedi.

İÇERENKÖY’DE REZERV ALAN; PLANIN VATANDAŞLAR LEHİNE DÜZELTİLMESİ

Ak Parti Grup Başkan Vekili M.Naim Yağcı, İçerenköy planlarının rezerv alan ilanı nedeni ile bekletildiği eleştirilerine, “İçerenköy planlarının da rezerv alan kapsamına alınmasının sebebini oradaki kesintilerin vatandaşlar lehine düzeltilmesi ve arsa brütü üzerinden emsal (E) alınması için. Bunun dışında bir maksat taşımamaktadır.” Yanıtını verdi.

BÜYÜKŞEHİR’E MUSTAFA KEMAL VE AŞIK VEYSEL İLE İLGİLİ BEKLENTİ NEDEN SÖYLEMİYOR?

Büyükşehir belediyesi ve Ataşehir Belediyesinin de Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğunun altını çizen Naim Yağcı, “Bugün plan yapmıyoruz arkadaşlar. Ancak, bu olağanüstü toplantıda Sayın Başkan planların sürecini anlatırken plan yetkisinin olmadığını söyledi. Büyükşehir’de, Ataşehir Belediyesi de Cumhuriyet Halk Partisi’nde. Planlama Dairesi CHP’nin idaresinde. Orada Planlama Daire Başkanı var. Sayın belediye başkanı İlgezdi neden, Büyükşehir belediye başkanına, Genel Sekreter sekreter yardımcısına planlamadan sorumlu Daire Başkanına planlama müdürüne gidip; Mustafa Kemal ve Aşık Veysel ile ilgili beklentisini söylemiyor? Mustafa Kemal ve Aşık Veysel için 2.5 Emsal istiyoruz demiyor? ‘2.5  Emsal istiyoruz’ dediğinde Planlama Dairesi planlara işler.” Diye konuştu.

2.5 EMSALLE MECLİSE GELİRSE OLDUĞU GİBİ GEÇİRECEĞİMİZİ SÖZÜNÜ VERİYORUZ!

Ak Parti Grup Başkanvekili ve İBB Meclisi üyesi M. Naim Yağcı, vatandaşların lehine gelecek planlara onay verileceğinin altı çizerek; “Biz diyoruz ki Sayın başkana; vatandaş ne talep ediyorsa planlama dairesine getir. Meclise gelince biz bunu kabul ediyoruz. Hep böyle yaptık zaten. İşin özü şudur; bugün Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerinin plan yapma yetkisini Büyükşehir’e devrediyoruz. Planlar eğer vatandaşların talepleri doğrultusunda 2.5 emsalle meclise gelirse olduğu gibi geçireceğimizin sözünü veriyoruz.” Dedi.

 “İBB İmar Komisyonunda ve Mecliste çoğunluk Adalet ve Kalkınma Partisi’nde. Ben onlardan da iyi niyet bekliyorum. Bu planlar önümüzdeki ay meclise geldiği geldiğinde meclisten çıkmasını ümit ediyorum. Mustafa Kemal ve Aşık Veyselli komşularımız heyecanla bu planların çıkmasını bekliyor.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ