logo

Yağışlı Hafta Sonu, ‘Beklenen Kar Yağışı Ulaşımı Etkileyebilir’

Yağışlı Hafta Sonu, ‘Beklenen Kar Yağışı Ulaşımı Etkileyebilir’

İstanbul’da Cumartesi şiddetli yağış beklenirken, Pazar günü sıcaklıklar lodosun da etkisini kaybetmesi düşecek. Doğu Anadolu’da beklenen kar yağışı ulaşımı etkileyebilir.

Recep Kenan / itvhaber.com

Yapılan tahminlere göre; İstanbulda Cumartesi günü beklenen şiddetli yağış beklenirken Pazar günü lodosun da etkisini kaybetmesi ile sıcaklıklar hızla düşecek.

İstanbul’da Cumartesi günü sıcaklıklarda 15 dereceye varan düşüşlerin yaşanması bekleniyor.

İLK KAR İLE YÜKSEK TEPELER BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI

Sıcaklıkların düştüğü Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinin yükseklerinde mevsimin ilk karı düştü. Ilgaz Dağı‘na düşen ilk kar ile birlikte yüksek tepeler beyaz örtüyle kaplandı.

DOĞU ANADOLU’DA BEKLENEN KAR YAĞIŞI ULAŞIMI ETKİLEYEBİLİR

Doğu Anadolu bölgesinde başlayan yağışlar Cumartesi günü ülke genelinde etkisini göstermesi bekleniyor. Uzmanlar, pazar akşamı ve pazartesi Doğu Anadolu’da etkili olması beklenen kar yağışının ise ulaşımı etkileyebileceğini belirtti.

KUVVETLİ SAĞANAK VE KAR YAĞIŞI UYARISI

Hava durumu ile ilgili Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre; bugün Artvin, Hakkari, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağış beklenirken, yarın ise yurdun tamamında kuvvetli sağanak yağış etkili olacak.  Yağış alan bölgeler, şiddetli yağış ve Doğu Anadolu bölgesinde etkili olması beklenen kar yağışı ile ilgili uyarıldı.

DOĞU KARADENİZ, DOĞU ANADOLU’NUN DOĞUSU VE TRAKYA YAĞIŞLI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava durumu tahmin raporuna göre; ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale’nin batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU KARADENİZ VE ANADOLU’DA KAR, TRAKYA’DA KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI

Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Artvin, Hakkari, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

YURT GENELİ METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolunun doğusu, gece saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale’nin batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU’NUN YÜKSEKLERİNDE KAR YAĞIŞI

Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Artvin, Hakkari, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Hava sıcaklığının güney ve batı bölgelerde yağışla birlikte hissedilir derecede (2 ila 10 derece) azalacağı, kuzey ve iç kesimlerde lodosla birlikte 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle güneyli, doğu bölgelerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinde Marmaranın batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların, Artvin ve Hakkari çevreleri ile gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli’de yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI:
Rüzgârın gece saatlerinde Marmara’da güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA BÖLGESİ HAVA

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinde Trakya ile Çanakkale’nin batısının aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ