logo

Yalova Milletvekili Muharrem İnce Beklenen Açıklamayı Yaptı

Yalova Milletvekili Muharrem İnce Beklenen Açıklamayı Yaptı

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce, 3-4 Şubat 2018 tarihinde yapılacak CHP 36.Olağan Kurultayda CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Basın toplantısında CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Muharrem İnce adaylığı ile ilgili “36. Olağan Kurultayımızda CHP Genel Başkanlığına adayım. Adayım diyorum; çünkü CHP’de genel başkanlığa aday olunmaz, aday gösterilir. Benim de elimde yeterli sayıda imza olduğu için aday adayı değilim, aday gösterildim diyorum” açıklamasını yaparak,  imza toplamaya da devam edildiğini kaydeti.

ADAY OLUNMAZ, GÖSTERİLİR; ADAYIM

3-4 Şubat’ta yapılacak 36. Olağan Kurultayda, CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklayan CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, adaylığı için gerekli olan sayıda imza topladığı için aday olduğunu açıkladığının altını çizerek, “Benim elimde yeterli imza olduğu için aday adayı değilim adayım. İmza toplamaya devam ediyorum. Kurultaya CHP’li olsun yada olmasın 80 milyonu bekliyorum” diye konuştu.

“SEÇİMLER KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ”

Önümüzdeki seçimlerin Türkiye için önemine işaret eden Muharrem İnce, 2019’daki seçimlerin köprüden önceki son çıkış olduğunu söyleyerek, “Önümüzdeki seçimler köprüden önceki son çıkıştır. Türkiye 2019’da yanlış bir yola girdiğinde başımıza gelecek olanları görmek için müneccim olmaya gerek yoktur. Türkiye’nin Cumhuriyetçileri kendilerini nasıl tanımlarsa tanımlasınlar; Kürt ya da Türk Alevi ya da Sunni, sağcı ya da solcu ortak kaderi paylaşacaktır. Hiçbirimizin bu süreçte hata yapma hakkı yoktur. Atacağımız her adım bu büyük tehlikeyi ortadan kaldırmaya yönelik olmalıdır” dedi

ÜMİT KOCASAKAL’DA ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, CHP’de 3-4 Şubat tarihlerinde yapılacak 36. Olağan Kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıklamış, ancak genel başkan adayı olabilmek için gerekli delege imzası toplamaya henüz başlamadığını söylemişti.

CHP TÜZÜĞÜNE GÖRE ADAYLIK İÇİN 120’DEN FAZLA DELEGE DESTEĞİ GEREKİYOR

CHP tüzüğüne göre başkanlık yarışına girmek, aday olmak isteyenlerin, toplam delegenin yüzde 10’unun imzasıyla yani 120’den fazla kurultay delegesinin desteğiyle aday gösterilmesi, delegelerin imzasıyla başvurması gerekiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ