logo

Yalova’da 1 Oyla Başkanlığa İtiraz

Yalova’da 1 Oyla Başkanlığa İtiraz

muharrem-inceCHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, birleştirilme tutanaklarında hata yapıldığını söyleyerek, Yalova belediye Başkanı seçim sonuçlarına itiraz etti.

Recep Kena/itvhaber.com

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın 1 oy ile seçimi kazandığı açıklandığı Yalova’da seçim sonuçlarının belirlenmesinin ardından CHP seçim sonucu ile ilgili itiraz etti. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal Yalova’da 26,983 oy alarak 1 oy farkla  26,982 oy alan CHP adayı Vefa Salman’ın önünde tamamlayarak Yalova Belediye Başkanılığını AKP hanesine yadırmıştı. CHP tarafından 1137 numaralı sandıktaki oyların sisteme yanlış girildiği gerekçesiyle İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunuldu.

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce yapılan itiraz sırasında, birleştirme tutanaklarında hata yapıldığını öne sürdü. 1137 numaralı sandıktaki oyların sisteme yanlış girildiği gerekçesiyle itirazda bulunduklarını söyleyen İnce, birleştirilme tutanaklarında bir hata yapıldığını, 1137 numaralı sandıkta 154 olan partilerinin oylarının 1 olarak görüldüğünü, oylarının HDP’ye yazıldığını iddia etti.

Kendilerine  1 oy, HDP’ye 154 oy yazıldığını iddia eden Muharrem ince; 153 oylarının daha olduğunu birleştirme tutanaklarında AKP’nin de 1 oyu olduğunu bu sonuçla 152 oy farkı ile Yalova Belediye Başkanlığı’nı kendi adayları Vefa Salman’ın kazandığını söyledi.

Yalova’da CHP tarafından seçim sonuçlarına yapılan itirazlar değerlendiriliyor. Sonuçların iki gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ