logo

‘YARBAY ALİ TATAR’  OY BİRLİĞİYLE ATAŞEHİR’DE

‘YARBAY ALİ TATAR’  OY BİRLİĞİYLE ATAŞEHİR’DE

Ataşehir Belediyesi Meclis Şubat ayı ilk oturumunda “Kayışdağı Parkı”na “Yarbay Ali Tatar” isminin verilmesine ilişkin Park ve Bahçeler Müdürlüğünün teklifini oy birliği ile kabul etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Kayışdağı Parkı”na “Yarbay Ali TATAR” isminin verilmesine ilişkin görüşünü gurubu adına belirten Ataşehir Belediye Meclisi CHP Gurup Başkan Vekili İlhami Yılmaz, “Namık arkadaşımızın da ifadesi üzere o günkü paralel devler yapılanmasında “Yarbay Ali TATAR” intihar etmiştir. Bu durumun arkasında bırakmış olduğu mektuplar neticesinde ortaya çıkmış olması nedeniyle tartışılacak bir durum olmadığı kararını gurubumuzda aldık” şeklinde konuştu.

6.madenin görüşülmesi sırasında söz alan Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Namık Sürmen, asılsız olduğu anlaşılan suçlamalarla 2.kez tutuklanmak istene Yarbay Ali Tatar’ın intihar etmesinden çok etkilendiğini belirterek; “Oy birliği ile ülkenin başındaki belanın bir aileye ve vatan evladına yaptığı üzücü durumu tartışma konusu yapmayalım, Lütfen oy birliği ile geçmesi için evet diyelim” dedi.

Prensip olarak teklif kararlarının arkadaşlarının görüşlerini belirttiği gurup toplantılarında tartışılarak alındığına işaret eden Ak Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık, bu tür karalar karşısında sorumluluğun tamamen Gurup Başka Vekili olarak kendisinde olduğunu, teklifte ısrar edilirse guruplarının görüşünün oy olarak belirtilmesi isteğini ifade etti.

Ataşehir Belediyesi Meclis 2’nci Seçim Dönemi 3’üncü Toplantı Yılı Şubat Ayı Toplantılarının 1’inci Birleşimi 06.02.2017 Pazartesi Saat 17:00’da Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında yapıldı.

Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında başlayan Ataşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantılarının 1’inci oturumuna Ak Parti Gurubu tarafından verilen 2 yazılı önerge okutulup oylanarak yazılı olarak yanıtlanmak üzere Ataşehir Belediye Başkanlığı’na havale edildi.

Mustafa Cevat Arzık başkanlığındaki Ak Parti Gurubu üyelerince, Ataşehir Belediye Başkanlığı tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile Ataşehir Belediyesi Meclisi Başkanlığına verilen yazılı önergelerden ilkinde Ataşehir Belediyesi’nin olumsuz hava koşulları ile mücadelede yetersiz kaldığı iddia edilerek; “Belediyemizin ekip ve ekipmanlarının yetersiz kaldığını görüyoruz” şeklinde belirtilen görüş sonrasında; “Ataşehir Belediyesi’nin araç gereç sayısı ne kadardır? Olumsuz hava koşulları için ne gibi hazırlıklar yapılmıştır? Cadde ve sokaklar 4 gün boyunca neden açılmamıştır? Karla mücadelede kaç ton tuz ve solüsyon kullanılmıştır?” soruları yöneltildi.

Ak Parti Gurubu’nun Ataşehir Belediye Başkanlığı tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemi ile Ataşehir Belediyesi Meclisi Başkanlığına verilen yazılı önergelerin ikincisinde ise Ataşehir’de çöp toplama konusunda yoğun şikayetler alındığı ifade edilerek; “Hizmetleri yapan firmalarda Ataşehir’in temizliği için kaç personel çalışmaktadır? Ataşehir’deki hizmetler için kaç araç kullanılmaktadır? Aynı araç başka ilçelerde kullanılıyor mu?” soruları yöneltilerek, firmaya yapılan ödemenin örnek dekontu, SGK bildirge ve hizmet listeleri, ücret bordrosu, SGK ve Maliye borcunun olamadığına dair belgeler talep edildi.

Soru önergelerinin okutulup oylanmasından sonra Ataşehir Belediyesi müdürlüklerine ait tekliflerin yer aldığı 6 maddelik Şubat Ayı birinci oturum gündeminin görüşmelerine geçildi.

Gündemde yer alan maddelerden 1.madde Plan ve Bütçe, 2.madde Hukuk ve Çevre ve Sağlık Kom. müştereken, 3.madde Hukuk ve 5.maddenin Tarife komisyonlarına havalesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemin 4.maddesinde yer alan “Boş Kadro Değişikliğine (Memur) ilişkin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Teklifi” oylanarak yine oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. Ve son maddesi olan ve Gurup Başkan Vekili İlhami Yılmaz tarafından “Teklif Kararı” olarak oylanması istemi ile CHP Gurubu tarafından verilen, 6.Kayışdağı Mahallesi Ayazoğlu Caddesi Küçük Sokak üzerinde bulunan “Kayışdağı Parkı”na “Yarbay Ali TATAR” isminin verilmesine ilişkin Park ve Bahçeler Müdürlüğünün 01/02/2017 tarihli ve E.2017-132 sayılı teklifinin görüşmelerine geçildi.

Ak Parti Gurup Başkanvekili Mustafa Cevat Arzık tarafında komisyona havale talebine karşın Gurup Başkan Vekili İlhami Yılmaz’ın “Teklif Kararı” olarak oylanması ısrarı üzerine ve Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Namık Sürmen’in tutulamaya gelindiğinde intihar etmesinin kendisini çok etkilediğini, durumun tartışma konusu yapılmaması için “Teklif Kararı” olmasını istediğini ifadesi sonrası yapılan oylamada, gündemin 6.maddesinde yer alan Kayışdağı Mahallesi’ndeki “Kayışdağı Parkı”na “Yarbay Ali TATAR” isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Oturuma başkanlı eden Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Sadi Özata gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ile 08.02.2017 günü Saat 17:00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

YARBAY ALİ TATAR KİMDİR?

Ergenekon davasında yargılanırken intihar eden Deniz Yarbay Ali Tatar 11.02.1967 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. İlk, orta ve liseyi Ankara Keçiören’de okudu. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Burada master yaptı. 1989 da açılan sınavı kazanarak eğitim uzmanı olarak teğmen rütbesiyle Deniz Kuvvetlerine katıldı.

Deniz Kuvvetleri bünyesindeki astsubay hazırlama okulu ilk görev yeri oldu. Tayin olduğu Karamürsel Egitim Komutanlığında eğitim plan proğram şube müdürlüğü yaptı. Deniz lisesi ve Deniz Harp Okulu Öğretim Başkanlığı bünyesinde kısım amirliği ile şube müdürlüğü yaptı.

1994 yılında yaşamını Nilüfer’le birleştiren Ali Tatar’ın Gökçen adında bir kızı oldu.

Son görev yeri olan Beylerbeyi Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığında, Okullar Eğitim Yönetim Şube başkanlığı yapmaktaydı. Görevleri devam ederken tüm zorluklara karşın yüksek lisans ve doktora yapmış; görev yaptığı birliklerde birçok başarı belgesi ve takdirname ile ödüllendirilmiştir.

05.12.2009 tarihinde Beşiktaş Adliyesinde Özel Yetkili savcılar tarafından sorguya çağrılan Dz.Yb.Ali Tatar aynı gün tutuklandı.09.12.2009 ve 14.12.2009 tarihlerinde iki kez tutukluluğuna yapılan itiraz sonunda 16.12.2014 tarihinde tutuklu olarak bulunduğu Hasdal askeri ceza evinden serbest bırakıldı.

Hiçbir yeni delil ya da bulgu olmaksızın savcı Süleyman Pehlivan’ın itirazı üzerine hakkında tekrar tutuklama kararı çıkarıldı.

Yarbay Ali Tatar’ın adına açılan resmi web sitesinde yer alan biyografi sayfasında “O dönem ruhsal olarak olumsuz yönde etkilenen Dz.Yb.Ali Tatar hakkında çıkarılan yeniden tutuklanma kararını kabullenemedi. Bütün ikna çabaları maalesef karşılık bulmadı. Tıbbi destek alma çabalarımız engellendi. Tüm bu yaşanan sürece karşı derin bir infial hali yaşayan Dz.Yb.Ali Tatar, 19.12.2009 tarihinde evinde ‘Hukuksuzluk sürecine hukuk adına saygı gösterilemez’ diyerek yaşamına son vermiştir.” ifadeleri kullanıldı.

İntihar eden Dz. Yrb. Ali Tatar’ın naaşı Ankara Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ