logo

Yeniçamlıca, Mevlana, Mimar Sinan Tapu Kayıtları e-Devlet’te

Yeniçamlıca, Mevlana, Mimar Sinan Tapu Kayıtları e-Devlet’te

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı, Başkan adayı Naim Yağcı’nın katılımıyla Yeniçamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mülkiyet ve imar bilgilendirme toplantısı yaptı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Yeniçamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerini kapsayan mülkiyet sorunun çözüldüğü, tapu kayıtlarının 1 Nisan Pazartesi gününden itibaren e-Devlet üzerinden görülebileceği kaydedildi.

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda Yeniçamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerini kapsayan mülkiyet sorununda gelinen aşama ve imar planlarındaki durum ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kayışdağı’nda Ataşehir Belediye Başkan adayı Av.Mustafa Naim Yağcı’nın katılımı ile İBB İmar Komisyonu üyesi Mimar Haluk Sadıkoğlu’nun teknik bilgilendirme yaptığı toplantıya, Ak PArti Ataşehir SKM Başkanı Serdar Orhan, meclis üyeleri ve adayları, İlçe ve mahalle teşkilat üyeleri ile bölge sakini ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.

İMAR SORUNLARINI HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZMEK ADAYLIK GEREKÇEM

Bilgilendirme toplantısında konuşan Ataşehir Belediye Başkan adayı Av.Mustafa Naim Yağcı adaylık gerekçeleri arasında yer aldığını açıkladığı, vatandaşların kendi imkanlarıyla plansız, düzensiz projesiz yapılan, günün teknolojik şartlarına bile uygun olmadığının altını çizdiği, çok ciddi riskler içeren en az 50 yıllık binaların bulunduğu bölgede, imar sorunlarını hızlı bir şekilde çözmenin sorumluluğu olduğunu kaydetti.

TAPU KAYITLARI PAZARTESİ E-DEVLET’TE TAPU BELGESİ 1 AY SONRA

Bölgedeki mülkiyet sorununun çözüldüğünü, tapu işlemlerinin tamamlandığını, tapu kayıtlarının 1 Nisan Pazartesi gününden itibaren e-Devlet üzerinden görülebileceğini kaydeden İBB Meclisi İmar Komisyonu Üyesi Mimar Haluk Sadıkoğlu, tapu belgelerinin de 1 ay içersinde hazır olacağını ifade etti.

 ADAYLIĞA ÇIKMIŞIMIZIN DA BİR GEREKÇESİ

Ataşehir’in en önemli sorunlarının arasında yer alan imar ve mülkiyet konuları hakkında yaptığı açıklamaları hatırlatan AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Av. Mustafa Naim Yağcı, bunların sadece bir vaat olarak kalmayacağını, insan hayatı ile güvenlikle ilgili bu vaatlerini vaat olarak kalmayacağını, hayata geçirme sözünü vererek, “Zamanında komşularımız gelmiş, burada yer edinmiş. Kendi imkanlarıyla plansız, düzensiz projesiz yapılar yapmışlar ve bunlar en az 50 yıllık binalar. O günün teknolojik şartlarına bile uygun değil. Alanda imar ve mülkiyet problemi var. O yüzden bugün çok ciddi riskler ihtiva ediyor. Bir an önce bizim buradaki imar sorunlarını hızlı bir şekilde toparlamamız lazım. Bu bizim sorumluluğumuz. Aslında adaylığa çıkmışımızın da bir gerekçesi. Biz komşularımızın yaralarını dinledik. Endişelerini dinledik. Bugüne kadar bu sıkıntılarının muhatabı olduk. Bunun siyasete malzeme edilmesi veya sürüncemede bırakılması; yapıldı yapılmadı tartışmaları içerisinde sürüp gitmesini arzu etmiyorum. Bahane üretmek istemiyorsak, ne gerekiyorsa komşularımız için yapalım. Komşularımızın can güvenliği kendi ihtiyatına da bırakılacak bir durum değildir. Biz o sorumlulukla Hareket ediyoruz. Önce insan yaşamalı ki, güvende olmalı ki, hayatını şekillendirebilsin. Geleceğe umutla bakabilsin.” Dedi.

SORUNLARI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİ SÖZÜNÜ VERDİ

Bölgedeki sürecin, komşularının yaşayacağı sorunları yakından takip edeceği sözünü veren AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Av. Mustafa Naim Yağcı, “Değerli komşularım, artık inançlarınızın da umutlarınızla yıkıldı. Çünkü hep söylemlerle karşılaştınız. Hep bir umutla yaşadınız. Hep bir beklentiyle karşılaştınız. Ancak başta da söylediğim gibi biz sizi oyalamak istemiyoruz. Komşularım biz sizin sorununuzu, bu probleminizi aynı sizin gibi hissederek takip etmek istiyoruz ve bu sözü veriyorum. Bu sözü veriyoruz; bu işlemler ile beraber hangi sıkıntınız olursa inanın yanınızda olacağız.” Diye konuştu.

ATAŞEHİR’İN BİR 5 YILI DAHA KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜ YOK

Ataşehir’in bir 5 yılı daha kaybetmeye tahammülü olmadığını vurgulayan AK Parti Ataşehir adayı Av. Mustafa Naim Yağcı, konuşmasında, verilecek kararın önemine işaret ederek, “Yani bunu bütün içtenliğimle söylüyorum. İçimden gelerek söylüyorum. Çünkü aslında değerli dostlarım 5 yılda kaybetmenize tahammül yok. Zaman kaybına Ataşehir’in tahammülü yok. Hele de bu bölgedeki binaların zaman kaybına tahammülü yok. Sadece burada değil Ataşehirimizin hangi mahallesinde hangi sokağına gidersek görüyoruz. Artık Ataşehir bu değişimi bu dönüşümü bekliyor. Ataşehir aslında kendi geleceğini bekliyor. Ataşehir Aslında hizmetle buluşmayı bekliyor. Gerçekten belediyeciliği bekliyor. İnşallah bu konuda da sizler zaten var olan desteğinizi çok daha güçlü bir şekilde göstereceksiniz. Komşularım, vereceğimiz karar siyasi bir karar değil. Ataşehir için bu bölgedeki hayati bir karardır. Sizleri halkıyla, manipülasyonla, bahanelerle kandırmalarına müsaade etmeyin.” Dedi.

SİZİN SORUNLARINIZIN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

31 Mart Yerel Seçiminde verilecek kararın önemine işaret eden AK Parti Ataşehir adayı Naim Yağcı,  1 Nisan itibarı ile göreve geldiklerinde Ataşehir’in sorunlarını yakından takip edeceklerinin sözünü verdiği konuşmasında, “Bakınız biz sizin sorunlarınızın, konunuzun sonuna kadar takipçisiyiz. Sorunun merkezindeyim. Çözüm yolları ile ilgili neler yapılması gerektiğini bilincindeyiz ve biz bu süreci her anında olduk. Hangi komşumuzla karşılaştıklarını, bizden ne beklediğini çok iyi biliyoruz. O yüzden diyoruz ki bundan sonra sizin bir şey söylemenize gerek yok. Size söylediklerimizin hepsini artık yerine getirme vakti gelmiş. Bunu da biz artık hayata geçirecek olan kadrolarla beraber işlerinizi sorunlarınızı İnşallah kısa sürede çözeceğiz. Bu seçim Ataşehir’in seçimiydi. Ataşehir’de sizin hizmetinizde olacağız. Buna siz karar vereceksiniz. Bu kararı da verdiğinizi ve sonuna kadar görüyorum ve öyle düşünüyorum.  Sizler buradasınız. Burada olmayan komşularımızda bizim dilimiz olun, sözümüz olun. Bu bizim bakışımıza, Ataşehir hayalimize, Ataşehir projemize, Ataşehir’deki yapacaklarımıza sahip çıkılsın. Ataşehir’de doğru bir kararla yeni bir günün yeni bir dönemin başlangıcı olsun. Sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” İfadelerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR KOMİSYON ÜYESİ HALUK SADIKOĞLU TEKNİK BİLGİLENDİREME YAPTI

İDD ve Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi Büyükşehir Komisyonu Üyesi Haluk Sadıkoğlu, bilgilendirmeye, “Mimar Sinan Mevlana ve Yeni Çamlıca mahalle sakinleri komşularımız bugün sizlerle burada yaklaşık 50 yıla yakın bir süre içerisinde yaşadığımız sorunları çözümü noktasında geldiğimiz süreci kısaca sizinle paylaşmak, devamında bu çözüm sonrasındaki karşılaşacağımız konuları ve bundan sonraki riskli yapılarımızı nasıl dönüşeceği konusunda hızlıca bir bilgi vermek istiyorum.” İfadeleri ile başladı.

BÖLGENİN MÜLKİYET VE İMART ÖZETİ

İDD ve Ataşehir Belediye Meclisi Üyesi Büyükşehir Komisyonu Üyesi Haluk Sadıkoğlu, bölgenin mülkiyeti ve imarı ile ilgili verdiği teknik bilgide, geçmişi, “1972 yılında burada bir kadastro geçmiş. Bu bölgelerde bu kadastro 1973 yılında tapu tescilliği için bir dava açılmış. Devamında da 73’ten 1998 yılına kadar geçen bu süre zarfında bu karara bağlanmış ve bu kesintilerle beraber bu parsellerin dengelenmesi 1998 yılında kesinleşmiş. Yaklaşık 25 yıllığına yakın bir süre içerisinde. Bu zaman içerisinde bu davaları kesinleşmesi sağlanmış. Ataşehir 2009 yılında kurulmuş. Devamında 14 yıl geçtikten sonra geçtiğimiz yıl itibariyle yapılan bir çalışması ile beraber Büyükşehir Belediyesinden de geçirdiğimiz bir  kararı ile  burada mülkiyetlerle ilgili arazi düzenlemesi yapılmış. Dolayısıyla büyükşehirden geçirdiğimiz itibarıyla artık dosyası hazırlan arak tapuya hazır bir şekilde.” Şeklinde özetledi.

YAKLAŞIK BİR AY İÇERİSİNDE DE TAPU BELGELERİ HAZIRLANACAK

Büyükşehir Komisyonu Üyesi Haluk Sadıkoğlu, “Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü görüşmemiz neticesinde devamında da kısmet oldu ve bu geçtiğimiz hafta itibariyle de tapular işlenmiş oldu. Şu an itibariyle bütün vatandaşlarımız e- Devlet üzerinden girdiklerinde tapu kayıtlarını net bir şekilde görebiliyorlar. Hangi parseller kiminle beraber? Hangi parsellerde kimin ipotek alacaklısı olduğu da şu an itibariyle sisteme girmiş durumda. Yaklaşık bir ay içerisinde de tapu belgelerinin hazırlanması söz konusu olacak. Bu zaman dilimi içerisinde tapu kayıtları işlenmek üzere olduğundan dolayı bir karışıklık olmasın diye bir aylık süre içerisinde tapu da alım satım devir işlemleri durdurulmuş durumda. Yaklaşık bir ay sonra bu tapu artık normal herhangi bir tapunun devri, alım satımı nasıl yapılıyorsa bizlerde istediğimiz şekilde yapabilir hale gelmiş olacağız.” Dedi.

TAPU KAYITLARI PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN E-DEVLET ÜZERİNDEN GÖRÜLEBİLECEK

Haluk Sadıkoğlu, bölgedeki mülkiyet sorununun çözüldüğünü, tapu işlemlerinin tamamlandığını, tapu kayıtlarının 1 Nisan Pazartesi gününden itibaren e-Devlet üzerinden görülebileceğini belirttiği bilgilendirmede şu ayrıntılara yer verdi; “e-devlet’ten tabu kayıtlarını çok rahatlıkla çıkarma imkanımız şu anda mevcut. Ben size bu süreç içerisinde sayısal bir bilgiler de vermek istiyorum yaklaşık bu bölge bu üç mahallemizin bölgesi 144 bin dönümlük bir arazi. Bu 144 bin dönümlük arazide yapılan bu imar uygulamasını ile beraber 3.207 tane parsel oluşmuş. Yani burada 3.207 tane arsa oluşmuş durumda.”

630 KİŞİ, 448 PARSELE İPOTEK TESİS EDİLDİ

“Bir bölüm hak sahibinin arazi içerisindeki yeri olmayınca bu düzenlemelerle beraber bunlarda dışarıda bırakmak mümkün değildi. Bunlar otomatikman ipotek alacaklısı haline gelmiş oldu. Dolayısıyla %10’la 448 tane parsel yani 3.207 parselin içerisinde sadece 448 tane parsele ipotek tesis edilmiş oldu. Bu da 630 kişidir. “

İPOTEK ALACAKLISI VE BORÇLUSU HAK SAHİPLERİ ARALARINDA ANLAŞACAK

“Ayrıca bölgede kamuya ait de bir 350 dönümlük yollarımız var. Yani, bu bölgemizde aslında okulumuzun, cami, sağlık tesisi. Şimdi ipotek alacakları dediğimiz, bedel düzenlemeler karşılığında bir bedel alacaklısı haline gelmiş oldu. Bu sorunları ipotek alacaklısı ve borçlusu hak sahipleri aralarında anlaşarak çözecekler. Yargıya intikal etmiş olsa da dönüşüm süreci etkilenmeyecek.  Bundan sonraki süreçte bizler imar planlarınızı hızlı bir şekilde bu bölgeyi yapacağız. İmar planlarını yaptığımız zaman Kentsel dönüşüm avantajlarından da bu bölgeyi faydalanacak. Bölgenin ihtiyacı olan okul alanları vesaire yapılacak imar planı ile bırakılacak.”

İPOTEK ALACAKLISI DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNDE ENGEL DEĞİL

“Birleştirilerek yeni yapılacak olan o imar planlarında dönüşümün önünde engel değil ipotek alacaklısı olması. Arsanızın kentsel dönüşümde yıkılıp yeniden yapılmasına mani değil. Çünkü o ipotek alacağı bir şekilde yeni yapılacak olan binadaki daireye getirecektir. Yani o binanın yeniden yapılmasına mani bir durum değildir. Bu kentsel dönüşümün en önemli avantajlarından bir tanesidir.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN DURMASINI İSTEMİYORUZ

“Bu süreçte ipotek alacaksınızla ulaşılamayan durumlarda mahkemelerinde bir dava açılması gerekecek. Dava neticesinde de sonuçta bir karara bağlanması gerekecek. Biz bu dava sürecinde uzun olacağını düşünerek aslında bu kentsel dönüşümün durmasını istemiyoruz.”

ÜÇ MAHALLEMİZİN İMAR PROBLEMLERİNİ EN KISA SÜREDE ÇÖZECEĞİZ

“Dolayısıyla hak kaybınız olmadan yeni yapılarınıza, yeni inşaatlarınızda İnşallah ister kendinizin bulacağı müteahhitlerle anlaşarak kavuşacaksınız. İsterseniz de bakanlığı da getirebiliriz. TOKİ marifeti ile getirebiliriz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi İnşallah başkanımıza geçtiğinde KİPTAŞ  marifetiyle arzu ederseniz bu süreçlerin destekçisi oluruz. Biz her aşamada bu üç mahallemizin imar problemlerini en kısa sürede çözeceğiz.”

BU SÜREÇTE SİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

“Buradaki bu binaların sağlıksız bir şekilde ayakta durması, sizlerin geleceğinin burada risk altında olmasına bizler takipçisi olacağız. Dolayısıyla dönüşüm sürecinde en hızlı bir şekilde sağlanması için elimizden geleni yapacağız. Sürecin her aşamasında yanınızda olacağız. Hukuki destek verecek, anlaşma yaparken sizlere yanınızda olacağız. İnşaatlar yapılırken mimar ve inşaat mühendisi kadrolarımızla destek vererek, dönüşüm ofisi kurarak yanınızda olacağız. Bu süreçte sizleri yalnız bırakmayacağız.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ

#

Yeniçamlıca, Mevlana, Mimar Sinan Tapu Kayıtları e-Devlet’te” için 1 yorum

  1. Zeynep : diyor ki:

    5 yıldır cozmediniz 1 günde çıkardınız. O 1 gün için kazanacağınızi sandınız. Ama halk sizi ömür boyu kara deliğe gönderdi.. güle güle