logo

Yoğun Kar Yağışı Beklenen 7 İl İçin Sarı Kod Uyarı Verildi

Yoğun Kar Yağışı Beklenen 7 İl İçin Sarı Kod Uyarı Verildi

Meteoroloji tarafından yoğun kar yağışı beklenen Doğu Anadolu’da 7 il için Sarı Kod metorolojik uyarı yapılarak, dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji tarafından yoğun kar yağışı beklendiği için Sarı Kod metorolojik uyarı yapılan Ağrı, Bitlis, Hakari, Muş, Siirt, Van ve Şırnak illerindeki vatandaşlardan yağışlara bağlı olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istendi.

Doğu Anadolu’nun Güneydoğusunda Beklenen Yoğun Kar Yağışına Dikkat!

Doğu Anadolu’da beklenen yağışların 11.01.2024 Perşembe akşam saatlerinden itibaren Van ve Ağrı çevreleri ile Muş’un güneyi ve Siirt’in doğusunda kuvvetli kar (10-20 cm/12 saat kar yüksekliği), Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda yoğun kar (20 cm. üzeri kar yüksekliği) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının 14.01.2024 Pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Bölgede üç gün boyunca aralıklarla devam etmesi beklenen kar yağışı sebebi ile buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar ile dağlık kesimlerde ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ