logo

Yurdun Çeşitli Bölgelerinde Yükseklere İlk Kar Düştü

Yurdun Çeşitli Bölgelerinde Yükseklere İlk Kar Düştü

Soğukların başlamasıyla yavaş yavaş yüzünü göstermeye başlayan kış ile birlikte Ilgaz, Kars Gümüşhane, Ardahan, Trabzon ve Rize’nin yüksek kesimlerine ilk kar düştü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Havaların soğumasıyla birlikte Ilgaz, Kars Gümüşhane, Ardahan, Trabzon ve Rize’nin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı.

ILGAZ DAĞI, YILIN İLK KAR YAĞIŞINI ALDI

İç Anadolu’nun yüksek dağlarından olan Ilgaz Dağı, yılın ilk kar yağışını aldı. Önceki gece başlayan kar yağışı sabah saatlerine doğru Ilgaz Dağı’nın yükseklerinde 5 santimetreye ulaştı. Yer yer devam eden kar yağışının Ilgaz kayak Merkezinde 10 santimetreyi geçmesi beklenirken, bölgedeki otellerde ise sezon hazırlıkları telaş başladı.

RİZE’NİN ÇAMLIHEMŞİN HUSER YAYLASI’NA MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2 bin 400 rakımlı Huser Yaylası’na mevsimin ilk karı yağdı. Huser Yaylası’na dün akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklığının düşmesi dolayısıyla Huser Yaylası’na kar düştü. Bölgede oluşan sis bulutlarını izlemek için her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği yayla, beyaz örtüyle kaplandı.

ALLAH-U EKBER DAĞLARININ ZİRVESİNİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kars’ta önceki gün etkili olan soğuk hava, Merkez Savamat köyü arkasında bulunan 2 bin 200 rakımlı Allah-u Ekber Dağlarının zirvesini beyaza bürüdü. Kars’ta önceki gün öğlenden sonra hissedilir derecede soğuyan hava, gece yerini kar yağışına bıraktı. Kars’ın yüksek kesimleri ile 2 bin 200 rakımlı Allah-u Ekber Dağlarının zirvesine beyaza bürünmesi kent merkezinde de göründü.

ARDAHAN POSOF İLÇESİNİN YÜKSEK KESİMLERİNE KAR YAĞDI

Ardahan Posof ilçesinin yüksek kesimlerine yağan kar, yaylacılar harekete geçirdi. Kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, çobanlar, yaylalardaki sürüleri ilçe merkezine indirmeye başladı.

Posof ilçesinde bir süredir etkili olan yağmur ve soğuk hava, yüksek kesimlerde kara dönüştü. Posof’u çevreleyen Ilgar, Sahara ve Kodiyan dağlarına dün gece kar düştü.

TRABZON’UN ŞALPAZARI YAYLALARINA YILIN İLK KARI DÜŞTÜ

Hafta sonu havaların soğumasıyla birlikte Trabzon Şalpazarı ilçesinden Erikbeli- Sazalanı Yaylası güzergahını kullanarak Kadırga Yaylası’na çıkan yöre sakinleri yılın ilk karı ile tanışmış oldular.

GEREDE ARKUT KAYAK MERKEZİNE İLK KAR

Hava sıcaklığının bir anda azaldığı Gerede’de Arkut Kayak Merkezine ilk kar hafta sonu düştü. Geçen yıl Gerede’ye 25 Ekim’de düşen ilk kar, bu yıl bir ay erken yağdı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ