logo

Yurt Geneli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

Yurt Geneli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Marmara, Ege, Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz’de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Meteorolji tarafından yapılan tahminlere göre yurdun kıyı kesimlerinin yanı sıra birlikte Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güney Doğu Anadolu’da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava bekleniyor.

YURT GENELİ METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, İç Anadolu’nun batısı ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güney Doğu Anadolu ( Kilis ve Gaziantep haric ) Hatay ‘ın kıyı kesimlerin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yağışların Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ile İzmir ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Hava sıcaklıklarının yağışlı hava ile birlikte biraz azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışın Perşembe günü Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ile İzmir ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, Ege kıyılarında hortum riski, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİDE HAVA:
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ