logo

ZARA GENÇLİĞİNDEN EĞİTİME DESTEK KONSERİ

ZARA GENÇLİĞİNDEN EĞİTİME DESTEK KONSERİ

zara_celal -yalcin_(0)“Ben değil, biz” diye yola çıkarak 2010 yılında kuruluşunu tamamlayan Zara Gençlik Platformu, her yıl olduğu gibi bu yılda 5.Eğitime destek verme konseri düzenledi.

Sunuculuğunu İlknur Kaplan’ın yaptığı ve İlginin yoğun olduğu konsere Sivas Milletvekili Ali Akyıldız ile İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de katılarak destek verdi.

Zara Gençlik Platformu’un kurulduğu günden bugüne faaliyetlerin yer aldığı sine vizyon gösterisinden sonra Platform adına konuşan Mustafa Akkaya; “Aslında Zara Gençlik Platformunu anlatmaya gerek yok. Bence bu platformu yaptıklarıyla kendini ispatlıyor ve halka anlatıyor. Kurulduğundan bugüne kadar gerek düşünceleri, gerek eğitime verdiği önem ve toplumun kültür bilincini yaşatmak adına 7’den 70’e her bireyle, her zaman bir olmaya, iri olmaya devam etmiş, özen göstermiştir.  Platform olarak hedefimiz eğitim, toplum, insan ve insanlığa değer vermektir” dedi.

zara_celal -yalcin(2)

Konuşmadan sonra miniklerin halk oyunların gösterisi ve ardından minik Irmak’ın okuduğu şiir ve ona eşlik ederek güzel ve anlamlı bir koreografi sergileyen arkadaş ekibinin taşıdığı dövizlerden “Barış” yazmaları salondan çok alkış aldı.

Umudun dostları. Kalbi, gönlü ve yüreğinde eğitim yatan dostlar hoş geldiniz diyen Platformun kurucularından,  CHP Ataşehir İlçe Sekreteri Celal Yalçın; “ Biz bu platformu düşünürken çeşitli amaçlarımız nedenlerimiz vardı. İlk başta kültür merkezimizde senede 200 kişiye eğitim olanağını sağlıyorduk.  Bu çalışmalarımızda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin bizlere büyük desteği oldu. Bu oluşumu da aynı desteği sağladı. Huzurlarınızda kendisine saygılarımızı sunuyoruz. Ayrıca burada yüreği eğitim için atan, eğitim için destek veren sponsorlarımıza Zara Gençlik Platformu adına sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz” şeklinde konuştu.

zara_celal -yalcin(1)

Yalçın sözlerini şöyle tamamladı; “Ülke zor zamanlardan geçiyor. Artık saflarımız netleşmeli.  Direnmek zor, mücadele etmek zor. Biz düsturumuzu Dönen dönsün ben dönmem yolumdan diyen Pir Sultan Abdal’dan aldık. Katliamlara, haksızlıklara alışmayacağız, direneceğiz.”

Eğitime destek konserinde sahne alan Metin Kemal Kahraman  ve Kurtalan Ekspres’i katılımcılara güzel bir müzik şöleni sundular.

Daha sonra Katkı sunan sponsorlara plaket takdim edildi. Belediye Başkanı Battal İlgezdi mazereti nedeniyle katılamadığından adına Plaketi CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak aldı.

Konser Yıldız Halk Oyunları ekibinin gösterilerinden sonra Sanatçı Metin Kemal Kahraman’ın tekrar sahne almasıyla sona erdi.

zara_celal -yalcin(3)

Kaynak: İstanbulumGazetesi/Ali Bal

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ