logo

3 Bin Askerle Yapılan Mustafa Aydemir’in Dev Atatürk Portesi Yenilendi

3 Bin Askerle Yapılan Mustafa Aydemir’in Dev Atatürk Portesi Yenilendi

Erzincan Keşiş Dağı’nda bulunan Ata Tepesi’ne 1982 yılında ressam Mustafa Aydemir tarafından 3 bin askerle 41 yıl önce yapılan dev Atatürk portresi yenilendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Erzincan Keşiş Dağı’nda bulunan Ata Tepesi’ne 1982 yılında ressam Mustafa Aydemir tarafından 3 bin askerle 41 yıl önce yapılan dev Atatürk portresi yenilenerek törenle açıldı.

MUSTAFA AYDEMİR 31 YIL ÖNCE 30 GÜNDE 3 BİN GÖNÜLLÜ ASKERLE YAPTI

Erzincan’daki Keşiş Dağı’na 31 yıl önce ressam Mustafa Aydemir’in 30 günde 3 bin gönüllü askerle yaptığı Atatürk portresi Kaptan Mustafa Can‘ın da katkılarıyla yenilendi.

YENİLENMESİNDE 4 BİN TON BETON KULLANILDI

Yenilenmesinde 35 kişinin görev aldığı Keşiş Dağı’ndaki portrenin betonarme haline getirilmesi için çelik kazıklar çakıldı ve 4 bin ton beton kullanıldı.

CUMHURİYETİMİZİN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE AÇILDI

26 Ağustos 2023 tarihinde Erzincan/Atatepe’de Atatürk Portesinin yenileme çalışmalarına ekibi ile birlikte başlayan Ressam Mustafa AYDEMİR, iki aylık uzun bir çalışma sonunda portrenin çelik betonarmeye alınarak yenileme işini tamamladı.
Erzincan’daki Keşiş Dağı’naki Atatürk Portesi yenilenerek Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde açıldı.

YENİLENMESİNDE 4 BİN TON BETON KULLANILDI

Uzaydan görülebilen ve dünyanın en büyük ve 100 sıra dışı eserinden biri olan portrenin yenilenmesinde 4 bin ton beton kullanıldı. Atatürk portresinin yapımında doğadaki malzemeler kullanılmış ve yapımında hiçbir para harcanmamış.

PORTRENİN YENİLENMESİ RESSAM MUSTAFA AYDEMİR EKİBİ TARAFINDAN

Keşiş Dağı’na 1982 yılında 7500 metrekare alana yapılan 176 metre boyundaki Atatürk portresinin yenilenmesi için çalışmalar 26 Ağustos’ta başladı. Uzaydan görülebilen ve dünyanın en büyük ve 100 sıra dışı eserden biri olan Ata Tepe ismi verilen bölgedeki portrenin yenilenmesi ressam Mustafa Aydemir ekibi tarafından yapıldı.

Atatürk Portresi Açılış programında konuşan Vali Hamza Aydoğdu; “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını coşkuyla kutladığımız özel günde,  Erzincan’ın Cumhuriyetimize bağlılığını yansıtan, kurucu değerlerimize sahip çıktığını gösteren bu programda sizlerle bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim.

Erzincan’ın Keşiş Dağı’nda zamanın fırça darbeleriyle solan Atatürk’ün portresi, 1982’nin ruhunu taşıyan usta eli, Ressam Mustafa Aydemir’in liderliğinde yeniden canlandı.

41 yılın ardından, bu efsanevi eser, sadece Erzincan’da değil uzaydan görülebilen, dünyanın en büyük ve 100 sıra dışı eserden biri olarak kabul edilmektedir. Kaptan Mustafa Can’a, Ali Üstay’a, Mehmet Özbakır’a ve Şükrü Ergün’e verdikleri desteklerden ötürü teşekkür ediyorum.

Valiliğimiz ve Erzincan Belediyesi ise bu sanatsal yapının yeniden doğuşun gerçekleşebilmesi için gerekli tüm altyapıyı sağladılar. Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’a da teşekkür ediyorum. Bu sanat eseri, sadece bir resim değil; toprağın, emeğin, tarihin ve birlikteliğin bir hikâyesidir.” Dedi.

ATATÜRK PORTRESİ YENİLEME ÇALIŞMASINDA KATKI VERDİLER

Atatürk Portresinin yenilenmesinde Erzincan Valisi Hamza AYDOĞDU ile Erzincan Belediye Başkanı Bekir AKSUN şantiye desteği verdi. Atatürk Portresinin yenilenmesinin tüm mali giderleri Kaptan Mustafa CAN (Transboss), Ali ÜSTAY (Üstay inşaat), Mehmet ÖZBAKIR (Gama Reklam), Şükrü ERGÜN (Jotun Boya) tarafından karşılandı.

Kaynak: Cine1

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ