logo

34 Milyon Kronik Hasta Aşı İçin Yaşamları Üzerine Bir Sınav Veriyor!

34 Milyon Kronik Hasta Aşı İçin Yaşamları Üzerine Bir Sınav Veriyor!

34 milyon kronik hastanın zor durumda olduğunun altını çizen CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, iktidarın grip aşısı temin edememesinden, “sınavda 5 puanı toplayan aşı olabiliyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, iktidarın grip aşısı temin edememesi yüzünden 34 milyon kronik hastanın zor durumda olduğunu belirterek, “34 milyon kronik hasta basit bir grip aşısı olabilmek için yaşamları üzerine bir sınav veriyor, 5 puanı toplayan aşı olabiliyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, TBMM Genel Kurulunda bulunamayan grip aşısı üzerine yaptığı konuşmada, aşı bulamayan kronik hastaların yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.

CHP’li İlgezdi, salgını yönetmek, kontrol altına almak ve hastaları tedavi etmekle yükümlü olan iktidarıngörevini yapmadığını belirterek, “Refahın azaldığını, ekonominin daraldığını, özgürlüklerin budandığını görüyoruz. Çünkü ülke bir Anonim Şirket gibi yönetiliyor. Hal böyle olunca Türkiye’de sosyal devlet 18 yıldır yoğun bakımda. Can çekişiyor ama nefes vereni yok” açıklamasını yaptı.

“İnsandan değil piyasadan yana olan sistem bir çözüm sunmuyor” diyen Genel Başkan Yardımcısı Akkuş İlgezdi, aylardır sonu gelmeyen bir aşı tartışması yaşadığımızın altını çizdi.

Mevsimsel grip salgınlarının başladığı bugünlerde kronik hastalığı olan yurttaşlarımızın grip aşısına ihtiyaçları olduğunu ifade eden Akkuş İlgezdi, “Alt tarafı bir grip aşısı deyip de geçmeyin! Bugün risk grubunda yer alan ve kalp, diyabet, böbrek, akciğer gibi kronik hastalığı olan 34 milyon yurttaşımız var. ‘5 puanı bulan aşı olacak’ diyen iktidar, böylece 34 milyon kronik hasta basit bir grip aşısı olabilmek için yaşamları üzerine bir sınav veriyor” dedi.

Durumun ciddiyetini gözler önüne seren Akkuş İlgezdi, “Aynı anda kalp, diyabet ve kanser hastalığı olanlar, puanı tutturamadıkları için grip aşısı olamıyorlar” dedi.  

İhaleleri yandaşa veren, memur- işçi alımında ayrım yapan iktidarı aşı konusunda bu yanlışı yapmama konusunda uyaran CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, “Bari insan yaşamını yakından ilgilendiren aşı konusunda ayrım yapmayın. Vakit geçirmeden ülkemizde uygulanacak grip aşısı sayısı kamuoyu ile paylaşın. Kaosu bitirin. Grip aşısının hangi risk gruplarına, nasıl ve nerede dağıtılacağını şeffaf biçimde topluma anlatın” diye konuştu.  

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ