logo

4 Temmuz’da Başlayan LGS Tercih Süresi 20 Temmuz’da Sona Eriyor

4 Temmuz’da Başlayan LGS Tercih Süresi 20 Temmuz’da Sona Eriyor

5 Haziran’daki 2021-2022 Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının açıklanması sonrası 4 Temmuz’da başlayan LGS tercih süresi 20 Temmuz’da sona eriyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

5 Haziran’da yapılan 2021-2022 Eğitim yılı Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavı ardından 30 Haziran’da LGS Sınav sonuçları ve öğrencilerin başarı puanları açıklandı.

LİSE TERCİH İŞLEMLERİ SONA ERİYOR

 4 Temmuz’da başlayan lise tercih işlemleri ise 20 Temmuz’da sona eriyor. LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı’nın duyurduğu LGS tercihleri için sonuç açıklama tarihi…

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz 2022 tarihinde “www.meb.gov.tr” adresinde ilan edilecek.

YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.

Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6’ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılacak.

LGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sınavı için tercih kılavuzunu da yayınladı.

LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

SINAVLA KAYIT ALAN LİSELERİN LGS TERCİH TABAN/TAVAN PUANLARI

MEB BAĞLI OKULLAR

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

2022 Ortaöğretim Geçiş Tercih ve Yerleştirme kılavuzu yayımlandı. Tercih dönemi 4 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 20 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar devam edecek.

E OKUL LİSE TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

Merkezî yerleştirme; merkezî sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecekler.

TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ…

Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapılacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ