logo

AKK Başkanı Turan Dolu Örgüt Bağı İddiasıyla Tutuklandı

AKK Başkanı Turan Dolu Örgüt Bağı İddiasıyla Tutuklandı

İstanbul’da DHKP-C operasyonda parçalanmış telefon ve hafıza kartının deşifre edildi. Turan Dolu’nun üyelerin yazışmalarına öneride bulunduğu iddiası ile tutuklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu‘nun örgütle bağlantılı olduğuna yönelik yazışmalar belirlendiği iddiası ile tutuklandığı öğrenildi.

İstanbul Armutlu’daki örgüt evlerinin altında tünel kazmak için plan ve proje yürüten örgüt üyesi mimar ve mühendislerin olduğu “Muslukçular” adlı grubun deşifre edildiği iddia edildi.

14 ŞÜPHELİYE GÖZALTI, 10 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Sabah’ta yer alan habere göre, örgüt üyelerinin kendi aralarında yaptıkları yazışmalarda, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu’nun da, ‘Birkaç mahalleye sıkışmamalıyız’ diyerek, halkın nasıl örgütlenmesi gerektiğine ilişkin örgüt üyelerine önerilerde bulunduğu tespit edildi. 14 şüpheli gözaltına alınırken, aralarında Dolu’nun bulunduğu 10 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İÇERİSİNDE PARÇALANMIŞ TELEFON VE HAFIZA KARTI ELE GEÇİRİLDİĞİ

Haberde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İdil Kültür Merkezi‘ne 14 Ekim’de yapılan operasyonda bir oda içerisinde çelik levha ile güçlendirilmiş gizli bir bölme içerisinde parçalanmış telefon ve 32 GB’lık bir hafıza kartı ele geçirildiği kaydediliyor. Operasyonda daha önceden DHKP-C’ye üye olmak suçundan tutuklanan Kenan Emre Üstündağ ve Barış Gürses’in örgütün yurtdışı komitesiyle yapmış oldukları yazışmaları tespit ediliyor.

ATAŞEHİR KK BAŞKANI TURAN DOLU İLE İLGİLİ İDDİALAR!

Savcılık soruşturma kapsamında DHKP-C’nin mimarlar ve mühendisler yapılanmasında bulunduğu 14 kişinin tespit edildiği Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu’nun da örgütle bağlantılı olduğuna yönelik yazışmalar belirlendiği örgütlenmesine ilişkin, örgüt üyelerine önerilerde bulunduğunun tespit edildiği iddia ediliyor.

Sabah Gazetesinde yer alan haberde şu iddialar yer aldı:

“BİRKAÇ MAHALLEYE SIKIŞMAMALIYIZ”

Örgütsel dökümanlarda Turan Dolu hakkında bir görüşmede şu şekilde konuşulduğu anlatıldı: “Zafer günü Armutlu’da Turan Abi ile bir konuşmamız oldu. Turan abi şu anki örgütlenmemizle ilgili önerilerini söyledi. ‘Birkaç mahalleye sıkışmamalıyız. Gidebildiğimiz her mahallede, olabildiğimiz her alanda olmalıyız. Açlık-yoksulluk gündemini temel alan konuşmalar yapmalıyız.’ dedi.”

Konu ile ilgili görüştüğü yakınlarına açıklama yapan Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu’nun iddialarda geçen ve örgüt üyesi olduğu iddia eden isimleri tanımadığı, adı geçen “Turan Abi”nin kendisi olmadığını söylediği kaydediliyor.

Turan Dolu’nun süreci “Hukuk ve mantık dışı” olarak nitelediği dostlarına gönderdiği mesaj:

Değerli Dostlar,

Hukuk ve mantık dışı bir sürecin sonunda bir süre aranızdan ayrı kalacağım. Dışarıya yansıtıldığı gibi bir durum yok. Tamamen hukuk dışı bir senaryo ve algı yaratmaya yönelik bir tiyatro var ortada. Tüm demokratik faaliyetleri kriminalize ederek, korkutma, yıldırma ve yalnızlaştırmaya yönelik bu politikalar sonuç vermeyecektir.

En kısa zamanda aranızda olacağım. Yeni yılınızı kutluyor, 2021’in daha aydınlık günlere kapı aralamasını diliyorum.

Özlem ve sevgiyle…

Turan Dolu

Ataşehir Kent Konseyi Başkanı

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ