logo

Almanya, Dr. Türeci ve Eşi Prof.Dr.Şahin’e Liyakat Nişanı Verdi

Almanya, Dr. Türeci ve Eşi Prof.Dr.Şahin’e Liyakat Nişanı Verdi

BioNTech şirketinde  mRNA teknolojisiyle Koronavirüs aşısı alanında devrim yapan BioNTech kurucu ortağı ve CEO’su Şahin ve eşi Türeci’ye Almanya Liyakat Nişanı verildi.

Almanya, Dr. Özlem Türeci ve eşi Prof. Dr. Uğur Şahin‘e liyakat nişanı verdi.

Prof. Uğur Şahin Kimdir? Dr.Özlem Türeci Kimdir?

Koronavirüs salgınında geliştirdikleri aşı birçok ülkede kullanılmaya başlayan BioNTech kurucu ortağı ve CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci’ye Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verildi.

CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER VE MERKEL’DEN  LİYAKAT NİŞANI

BioNTech‘in CEO’su Prof. Uğur Şahin ve Dr.Özlem Türeci’ye Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in katıldığı törenle liyakat nişanı takdim edildi.

“GELİŞTİRDİĞİNİZ AŞI İNSANLIĞA BİR HİZMETTİR”

liyakat nişanı takdim töreninde yaptığı konuşmada “Sizlerin hikayesi insanlık için en iyi ilham kaynağıdır” diyen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Almanya’nın salgını kontrol altına alacağını kaydederek; “Geliştirdiğiniz aşı insanlığa bir hizmettir. Bu aşı sadece hayat kurtarmıyor, aynı zamanda insanlığın sosyal yaşantısının devamını da kurtarıyor” dedi.

BİONTECH ŞİRKETİ 2008’DE KURULDU

Almanya merkezli BioNTech şirketi, aileleri Türkiye’den Almanya’ya göçmüş Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından 2008’de kuruldu.

Türkiye kökenli iki bilim insanı çalışmasıyla koronavirüs aşısında başarıya ulaştığını açıklayan ilk şirket ABD merkezli Pfizer ile birlikte geliştirdikleri koronavirüs aşısında yüzde 90 başarı yakaladı.

BioNTech’in CEO’su olan Prof. Uğur Şahin, aynı zamanda Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi’nde çalışıyor.

55 yaşındaki Şahin, daha önce de eşiyle birlikte kurucusu olduğu Ganymed adlı ilaç şirketinin Bilimsel Tavsiye Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.

ŞAHİN’İN HAYALİ DOKTOR OLMAKTI, EN ZENGİN 100 ARASINDA

İmmünolog ve onkolog olan Şahin, İskenderun’da doğduktan sonra dört yaşında ailesiyle birlikte Almanya’ya göçmüştü. Babası Köln’deki Ford fabrikasında çalışan Şahin’in hayali doktor olmaktı.

Bir fabrika işçisinin çocuğu için ulaşması zor bu hayali gerçekleştiren Uğur Şahin, eşiyle birlikte Almanya’nın en zengin 100 kişisi arasında yerini aldı.

BİONTECH TIP ŞEFİ TÜRECİ AYNI ZAMANDA KANSER İMMÜNOTERAPİ DERNEĞİ BAŞKANI

Şirketin kurucularından Dr. Özlem Türeci, on yıl boyunca Klinik ve Bilimsel Danışma Kurulu’nda görev yaptıktan sonra 2018’de BioNTech Tıp Şefi oldu.

53 yaşındaki Türeci aynı zamanda Kanser İmmünoterapi Derneği Başkanı. Babası İstanbul’da bir doktor olan Türeci’nin ailesi, doğumundan önce Almanya’ya göçmüş.

BioNTech şirketinde de mRNA teknolojisini kullanarak aşı alanında bir devrim yapmayı hedefleyen çift, şimdi bu yöntemi koronavirüs aşısı için kullanıyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ