logo

Ankara’da Yoğun Yağış Can Aldı: Aracıyla Sele Kapıldı

Ankara’da Yoğun Yağış Can Aldı: Aracıyla Sele Kapıldı

Ankara’da yoğun yağışta oluşan sele aracıyla kapılarak hayatını kaybeden kişinin Ankara Mamak CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit olduğu öğrenildi.

Ankara’da devam eden yoğun yağış aracıyla sele kapılan bir kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Aracıyla sele kapılarak hayatını kaybeden kişinin Ankara Mamak CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit olduğu öğrenildi.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde sele kapılarak yaşamını yitiren vatandaşın kimliği belli oldu. Sel felaketinde hayatını kaybeden kişinin CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit olduğu öğrenildi.

ALTINDAĞ’DA TATLAR DERESİ YOĞUN YAĞIŞTA TAŞTI

Altındağ Karapürçek Mahallesi Tatlar Deresi, yoğun yağış nedeniyle taştı, çok sayıda araç sel sularıyla sürüklendi. Rehabilitasyon merkezinde servis şoförü olarak çalışan 27 yaşındaki İlkay Yiğit’in sel sularına kapıldığı öğrenildi.

İhbarı üzerine bölgeye sevk edilen 21 kişilik AFAD ekibi ile 23 kişilik Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin destek verdiği arama çalışmaları sonucu Yiğit’in cansız bedeni, dere kenarında, sel sularıyla sürüklenen ağaç dallarının arasında bulundu.

AFAD’DAN AÇIKLAMA: 1 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

AFAD’dan yapılan son açıklamada, saat 21.30 itibariyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne 3 bin 36 ihbar ulaştığı belirtilerek, “İncesu ve Karapürçek’te su baskınlarında mahsur kalan 5 çocuk kurtarılmıştır. Sel sularına kapılan 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olay bölgesinde kayıp olduğu bilgisi alınan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir” denildi.

İSMAİL ÇATAKLI AÇIKLAMA YAPTI

Twitter’dan yaptığı açıklamada Ankara’da sele kapılan bir vatandaşın cansız bedenine ulaşıldığını duyuran İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, yaptığı açıklamada, “Ankara’da sele kapılan bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Allah rahmet eylesin” ifadesinde bulundu.

27 YAŞINDAKİ İLKAY YİĞİT İÇİN MESAJ

Ankara’da aracıyla sele kapılarak hayatını kaybeden 27 yaşındaki İlkay Yiğit’in CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı olduğu öğrenilince sosyal medyadan çok sayıda mesaj paylaşıldı. Yiğit için Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı, CHP üst Yönetimi ile partililer msaj paylaşımında bulundular.

ANKARA ETKİLİ KUVVETLİ YAĞIŞTA GÖLE DÖNDÜ

Ankara’da kuvvetli yağış etkili olurken, yollar kısa sürede göle döndü; bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Başkentte aralıklarla etkili olan yağmur, öğleden sonra etkisini artırdı. Şiddetli yağış, özellikle Çankaya, Mamak, Altındağ ve Keçiören ilçelerinde etkili oldu. Birçok noktada su birikintileri oluştu, Çankaya Dikmen bölgesinde bazı yollar kısa sürede göle döndü. Yağış şehir içi ulaşımı da aksattı.

EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

Olumsuz hava koşullarından etkilenen Ankara’da sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekerken, bazıları yollarda kaldı. Ev ve iş yerlerini su basarken, belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı.

Ankara’da yağmur ile birlikte rüzgar da etkili oldu. Binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi. Bazı binanların camları şiddetli rüzgarda kırıldı, cami minaresindeki hilal de uçtu.

ANKARA İÇİN OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI UYARISI DEVAM EDİYOR

Öte yandan Meteoroloji tarafından Ankara için olumsuz hava koşullarını içeren sağanak yağış uyarısı devam ediyor.

Meteoroloji Ankara ile birlikte; İç Anadolu’nun kuzeybatısı Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya’nın kuzeyi ile Marmara ve Batı Karadeniz için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışla birlikte yaşanabilecek olumsuzluklar; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ