logo

Antalya Kültür Mirasına Katkı Sağlayacak Proje İçin İlk Adım Atıldı

Antalya Kültür Mirasına Katkı Sağlayacak Proje İçin İlk Adım Atıldı

ATSO Antalya’nın geleceğe mirası için AKS çatısı altında 11 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen “Bir Başka Antalya” çalıştayı ve sergisi düzenlendi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Antalya’nın geleceğe mirası için güzel bir projeye imza attı. Antalya Kültür Sanat (AKS) çatısı altında 11 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen “Bir Başka Antalya” projesi için önce bir çalıştay düzenlendi, çalıştay sonrası başlatılan projenin ilk sergisi Antalya Kültür Sanat’ta açıldı.

ANTALYA’NIN GELECEĞİNE MİRAS OLACAK PROJE’NİN İLK SERGİSİ ANTALYA KÜLTÜR SANAT’TA KAPILARINI AÇTI

 ‘’Bir Başka Antalya’’ projesi için 25 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında bir çalıştay yapıldı.  Çalıştaya, Devabil Kara, Fevzi Karakoç, Habip Aydoğdu, Hanefi Yeter, Reyhan Abacıoğlu, Serpil Yeter ve Zeliha Akçaoğlu katıldı. Çalıştayın ardından başlatılan proje kapsamında ilk sergi Antalya Kültür Sanat’ta düzenlenen törenle açıldı. Açılış ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Düzenlenen törende konuşan ATSO Başkanı Ali Bahar, “Bir Başka Antalya” projesi ile ve değerli sanatçıların katkılarıyla, Antalya’nın envanterine girecek kalıcı eserler ortaya çıkartacaklarını ifade etti.

Başkan Bahar, projeye dair şu açıklamalarda bulundu. ‘’Dört yıl boyunca farklı sanat alanlarından gelen sanatçılarla gerçekleştirilmesi planlanan proje sonunda hedefimiz, projemize katılarak destek veren tüm değerli sanatçılarımızın eserlerinden bir koleksiyon oluşturmak. Oluşan bu koleksiyonu da ulusal ve uluslararası düzeyde Antalya’nın tanıtımına önemli katkı sağlayacak kalıcı kurumsal yapılara taşımak.’’

ATSO Başkanı Ali Bahar konuşmasında, ana sponsor Kilit Grup Ailesi olmak üzere, CUBO Boya, Marca Catering, Zemzem Turizm, AKS Yönetim Kurulu Üyelerimiz Yusuf Hacısüleyman, Mehmet Dikmen ve Ömer Gilan’a, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu’na ve ekip arkadaşlarına da teşekkür etmeyi unutmadı.

KATKIDA BULUNAN SANATÇILARA TEŞEKKÜR PLAKETİ

Çalıştaya katılan ve projeye katkı sağlayan sanatçılara teşekkür plaketi verildi. Plaket takdim edilen sanatçıların “Çağdaş Sanat Müzesi için ilk hedef Akdeniz” yorumu törene katılanlardan büyük alkış aldı.

Antalya’nın çağlar boyu sahip olduğu kültürel, tarihsel, geleneksel ve bölgesel değerlerini, çağdaş Türk resminin önde gelen isimlerinin fırçasından gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan sergide sürdürülebilir bir kültürel gelecek olgusuna dikkat çekiliyor. Yalnızca var olan kültürel mirasın izlenimlerini değil, geleceğin kültür-sanat zenginliğini de beslemeyi hedefleyen sergi 14 Ocak 2024 tarihine kadar AKS’ta sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Antalya Kültür Sanat’ın sponsorları arasında yer alan Antalya menşeili yerli üretici CUBO, Antalya adına tasarlanan bu projeye katkı sağlıyor olmaktan çok memnun. 11 sanatçının özel Antalya’yı anlattıkları seçkilerin lanse edildiği duvarlar CUBO’nun koyu mavi rengi olan Pasifik Rengi üzerinde izleyiciyle buluşuyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ