logo

AtaEğitimDer Başkanı Şerare Genca ve Yönetimi Basınla Buluştu

AtaEğitimDer Başkanı Şerare Genca ve Yönetimi Basınla Buluştu

Bir grup eğitim gönüllüsünün “Eğitime Destek” amacıyla kurduğu AtaEğitimDer yönetimi basınla bir araya gelerek 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Recep Kenan / itvhaber.com

3. Olağan kongresinde göreve gelen Şerare Genca başkanlığındaki yeni AtaEğitimDer yönetim kurulu 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Turgay Kılıç başkanlığında bir grup eğitim gönüllüsü tarafından 2016 yılında kurulan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer)’nin 28 Ekim günü gerçekleştirilen üçüncü olağan kongresinde göreve gelen Şerare Genca başkanlığındaki yeni yönetim kurulu basınla bir araya geldi.

ATAEĞİTİMDER 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Şerare Genca başkanlığındaki yeni AtaEğitimDer (Ataşehir Eğitim Derneği) yönetimi gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı.

“Eğitime Destek” ve “Eğitimde fırsat eşitliği” hedefi ile “Bir Çocuk Gülerse, Dünya Değişir” sloganıyla bir araya gelen eğitime destek gönüllülerinden oluşan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) yeni yönetimi basınla buluştu.

EĞİTİMCİ, YAZAR NEŞE DOSTER KİTAPLARINI İMZALADI

Madalyalı Restoran’da gerçekleşen AtaEğitimDer yönetimi ile basın mensuplarının buluşmasına eğitimci yazar ve gazeteci Neşe Doster’ de katıldı. Konuk yazar Neşe Doster, anılarını ve yaşamından anekdotları paylaştığı toplantı sonrası katılımcılara kitaplarını imzaladı.

Toplantıda konuşan eğitimci, yazar ve gazeteci Neşe Doster, “Ayağı yere basan özgüveni yüksek her kadının bir çift Mavi göze çok büyük bir boru var” dedi.

ATAEĞİTİMDER YENİ YÖNETİMİNİN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

23 Ekim 2023 günü yapılan kongrede 2 yıllığına göreve gelen Şerare Genca başkanlığındaki 11 üyeden oluşan AtaEğitimDer (Ataşehir Eğitim Derneği) yeni yönetiminin basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda konuşan gelen AtaEğitimDer Başkanı Şerare Genca, okullardaki kütüphane çalışmaları yanı sıra, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayabilmek için burs desteği verdiklerini kaydetti.

BURS DESTEĞİ SAYISINI 72 ÖĞRENCİYE ÇIKARDIK

AtaEğitimDer’in çalışmaları hakkında bilgi paylaşan Şerare Genca, ilk dönem 9 öğrenci ile başladıkları burs desteği sayısını 72 öğrenciye çıkardıklarını, doğudaki okullara kırtasiye malzemesi, fotokopi cihazı, projeksiyon cihazı gönderdiklerini Varto’da 80 öğrenciye tablet gönderdiklerini belirtti.

ÇOK SAYIDA ÇOCUĞA KIŞLIK BOT VE MONT

AtaEğitimDer (Ataşehir Eğitim Derneği) Başkanı Şerare Genca, çok sayıda çocuğun kışlık bot ve mont ihtiyacını giderdiklerini altını çizdiği, eğitime ve öğrenciye destek çalışmalarına yeni yönetim döneminde daha da ağırlık vereceklerini, zenginleştireceklerini vurguladı.

YENİ YÖNETİM DÖNEMİNDE YENİ PROJELER

Yeni yönetim döneminde farklı projeler olacağını ifade eden Şerare Genca, el işi, boyama, resim çalışmaları yapan 25 kişiden oluşan Ata Sanat Grubu ve Ata Kitap Kulübünü sosyalleşme için ortam yaratmak için kuruduklarını, kitap kulübünde her ay bir kitap belirlenerek okunacağını, kitap ile ilgili görüş ve düşüncelerin paylaşılacağını, analizleri yapılacağını söyledi.

BURS FONUNA KATKI AMAÇLI KERMES VE MENTÖRLÜK BAŞLIYOR

Mayıs ayında Ata sanat grubu ile birlikte burs öğrenci öğrencilere burs fonuna katkı amacıyla kermes düzenlemeyi planladıklarını kaydeden AtaEğitimDer Başkanı Şerare Genca, mentörlük çalışması başlatacaklarını burs alan öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak yol göstermelerini amaçladıklarını mentörlerin ayda en az 2 kere telefonla ya da online olarak; yılda iki kez de yüz yüze öğrencilerle  bir araya gelmelerini sağlamayı planladıklarını belirtti.

ARTIK YAZARKEN KILI KIRK YARMAYA BAŞLADIK

Eğitimci, yazar ve yönetici kimliği yanı sıra gazeteci kimliği ile yazılarına devam ettiğini, gazetecilik için zor bir dönem olduğunu kaydeden Neşe Doster, Gerçek Gündem editörü genç bir gazetecinin tutuklandığını hatırlatarak, “Artık yazarken kılı kırk yarmaya başladık. Siz istediğiniz kadar özenin onlar isterlerse bulurlar.” dedi.

“AYAĞI YER BASAN HER KADIN MAVİ GÜZLÜ’YE BORÇLUDUR”

“Ayağı yer basan her kadın bir çift Mavi Güzlü’ye borçludur.” Diyen Neşe Doster, “20 kitabı olan bir yazarım. Kitaplarımı yazarken kaleminde, kalbimde değil, kaderin de payı var. Adı gazi olan ilk okulu bitirdim. Mustafa Kemal olan orta okulu, Cumhuriyet olan liseyi bitirdim. Adı Atatürk olan üniversiteyi bitirdim. Şimdi bu kader adama bir kitap yazdırır. Ben de oturdum bu gazla Atatürk’e Hasret Mürekkepli mektuplar diye; çocuk Neşe, genç Neşe,  yaşlı Neşe, Yurttaş Neşe olarak eğitim güneşi derdimi anlattım. Üç baskı yapan ve kitaplarımın arasında en yüksek rafta durması gereken ve duran bir kitap oldu. Ben o nedenle düşünüyorum ki; ayağı yere basan özgüveni yüksek her kadının bir çift Mavi göze çok büyük bir boru var.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ