logo

ATAMAD Başkanı Necati Bozkurt, ‘Şehir Planına Meslek Örgütleri Karar Vermeli’

ATAMAD Başkanı Necati Bozkurt, ‘Şehir Planına Meslek Örgütleri Karar Vermeli’

ATAMAD Başkanı Necati Bozkurt, basın mensupları ile buluştuğu programda yöre derneği olarak Ataşehir’de planlanan çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.

Recep Kenan / itvhaber.com

Deprem güvenli şehir planı çalışmasında meslek örgütlerinin önemine işaret eden ATAMAD Başkanı Necati Bozkurt, 6 Şubat depreminde Malatya’daki hasar ve yıkımı değerlendirerek, “İmar konusunda belediye başkanları değil bu konuda otorite olan meslek örgütleri karar vermeli.” Dedi.

Ülkenin demokrasisi, adaleti, hukukundaki yerini vurguladığı gazetecilerin gününü kutlayan Ataşehir Malatyalılar Derneği – (ATAMAD) Başkanı Necati Bozkurt, basın mensupları ile buluştuğu programda yeni dönemde Ataşehir’de yapmış oldukları ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayan Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) Başkanı Necati Bozkurt, “yönetim kurulu toplantısı sonrası yerel gazeteci arkadaşlarımızla bir araya gelmek istedik.” Dedi.

YAŞAMIŞ OLDUĞUMUZ İLÇEDE BİR ŞEYLER YAPMAK İSTİYORUZ

ATAMAD Başkanı Necati Bozkurt, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Biz Ataşehir Malatyalılar Derneği olarak hem diğer il dernekleriyle hem de yöre dernekleriyle ve diğer sivil toplum örgütleriyle hep birlikte kendi yaşamış olduğumuz ilçede bir şeyler yapmak istiyoruz. Çevre ile ilgili, kadınlarla ilgili,  hayvanlarla ilgili, toplumla ilgili, adalet ve demokrasi ile ilgili birlikte çalışmalar yapmak istiyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu koşulları daha düze çıkaracak adımlar atmamız gerekiyor.” Dedi.

6 ŞUBAT DEPREM SONRASI MALATYA

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız Aşure etkinliği gibi Erdal Eren Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenleyerek Malatya’nın yöresel ürünlerini ve yemek kültürünü tanıtmayı planladıklarını kaydeden Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) Başkanı Necati Bozkurt, 6 Şubat deprem sonrası Malatya’daki hasarda belediyelerin imar planlarındaki hatalardan kaynaklandığını düşündüğünü aktararak, “30 yıldır yerel yönetimde AK Partili de, CHP’li belediye de çalıştım. Saadet Partisi ile çalıştım. Hangi parti olursa olsun belediye başkanları üzerinde büyük bir baskı var. Belediyelerden baskı kaldırılmalı. Onlar da rahatlamalı. İmar konusunda belediye başkanları değil bu konuda otorite olan meslek örgütleri karar vermeli.” İfadeleri ile deprem güvenli şehir planı çalışmasında meslek örgütlerinin önemine işaret etti.

KATILDIĞINIZ İÇİN HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

“Bu adımlarda sivil toplum örgütlerine çok önemli işlevleri olduğunu biliyorum. Bununla birlikte sivil toplum örgütleri ile birlikte gazetecilerin de çok önemli olduklarını biliyorum. Biz sivil toplum örgütleri olarak gazetecilerle birlikte bir uzun süreci tamamlayacağız. Birlikte çalışacağız, birlikte çabalayacağız. Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım, Metin Bey, Çağrı Bey, Hıdır Bey var. Özellikle arkadaşlarla birlikte sizi burada ağırlamak istedim. Katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.”

CUMHURİYETİN TEMEL İLKELERİNDE ÜRETİM VARDIR

“Önümüzdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Cumhuriyeti 100 yılını kutluyoruz. Biz Atatürk ilkelerine ve Cumhuriyetin kazanımlarla hep birlikte daha fazla sıkı sıkıya sarılmamız gerekiyor. Cumhuriyetin temel ilkelerinde üretim vardır.  İşsizliği ortada kaldırmak vardı. Biz buna hep birlikte sahip çıktığımız zaman başarılı olabiliriz.  Onun dışında başarılı olma şansımız yok.”

HERKESİN KORUYUCU DEĞERE SAYGILI OLDUĞUNU BİLİYORUM

 “Bu vesileyle de özellikle kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum bizim değerimiz bu konuda en ufak bir tereddüdümüz yok. Bu ülkenin bütünü, yedisinden 70’ine kadar, çocuğundan yaşlısına kadar herkesin koruyucu değere saygılı olduğunu biliyorum.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ