logo

ATAŞEHİR FAİK SOMER’DE COŞKULU ’19 MAYIS’ KUTLAMASI

ATAŞEHİR FAİK SOMER’DE COŞKULU ’19 MAYIS’ KUTLAMASI

_ 19_mayis_toren_mesale_faik_somerCumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ile başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Prof. Faik Somer Spor Lisesi’nde devam edildi.

Recep kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Meydanı’ndaki anıta çelenk sunumu ile başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Ataşehir’de coşkuyla kutlandı.

Ataşehir’de sabah Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtında çelenk koyma töreni ile başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sonrasında Prof. Faik Somer Spor Lisesi’nde öğrencilerin gösterilerle devam etti.

Ataşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu’nun ev sahipliğinde Prof. Faik Somer Spor Lisesi’nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenine Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanlığını temsilen Dr. İkmal Albay Özer Öztürk, Ataşehir Belediye Başkanvekili İlhami yılmaz, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreninde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Faik Somer Spor Lisesi Müdürü Serkan Ay 19 Mayıs’ı, ecdadımızın yokluklar içinde verdiği varlık mücadelesinin ilk adımı olarak nitelediği açılış konuşmasında; ”Bugün Mustafa Kemal silah arkadaşları ve Aziz Milletimizin Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 97. yıldönümü. Şanlı tarihimizin önemi bir dönüm noktası olan 19 Mayıs, ecdadımızın yokluklar içinde verdiği varlık mücadelesinin ilk adımıdır.  Sevgili gençler, gökkuşağını özel yapan farklı renklerin içinde bir arada olmasıdır. Bu millet de yüzyıllardır farklılıkları bir ayrışma olarak değil, zenginlik olarak görmüş; hoşgörü, sevgi ve adalet ile tüm dünyaya örnek olmuştur. Sizlerden istediğimiz, bu sevgi iklimini devam ettirmeniz. Sadece kendi ülkenizde değil, kan ve göz yaşının hakim olduğu tüm mazlum coğrafyalarda bu acıları dindirecek bir gençlik olmanızdır. Gazi Mustafa Kemal’in; ”Sizler yani Yeni Türkiye’nin genç evlatları yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.” sözlerinin muhatabı sevgili gençler; sizlerin bu kutlu yolda yorulmadan yürüyeceğinize canı gönülden inanıyoruz” dedi.

Tören sahibi Ataşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu kürsüye gelerek; ”Sevgili Gençler; binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyet’i sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak, sonsuza kadar korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, sizin en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur” şeklinde konuştu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreni protokol konuşmalarının ardından, Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Dr. İkmal Albay Özer Öztürk, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ve Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican tarafından bayrak emanet devri yapılarak ve gençlik meşalesi yakıldı.

Tören Prof. Faik Somer Spor Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları çeşitli spor branşlarına ait gösteriler ve sportif hareketler ile devam edildi.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini konu alan şiirlerin de seslendirildiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarınsa son olarak halk oyunları ve zumba gösterisi gerçekleştirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ