logo

Ataşehir Kent Konseyi Gıda Şenliği’nde ‘Kapıdaki Kıtlık’ Uyarısı

Ataşehir Kent Konseyi Gıda Şenliği’nde ‘Kapıdaki Kıtlık’ Uyarısı

İklim değişikliğinin etkileri, su ve gıda krizi, üretici, tüketici sorunlarının ele alındığı “Ataşehir Kent Konseyi Gıda Şenliği”nde “Kapıdaki Kıtlık” tehlikesine dikkat çekildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kent Konseyi tarafından bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Gıda Şenliği, 15 Ekim’de Ataşehir Sivil Toplum Merkezi Erdal Eren Kültürü Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ATAŞEHİR KENT KONSEYİ 4. GIDA ŞENLİĞİ

15 Ekim’de gerçekleşen Ataşehir Kent Konseyi 4. Gıda Şenliğinde uzmanlar tarafından su ve gıda krizi, iklim değişikliğinin etkileri, üretici, tüketici ve beslenme konularının ele alındığı panel gerçekleştirildi.

“AMBAR BOŞ OLANIN BOYNU BÜKÜKTÜR”

Şehir kenarındaki mahallelerin “Büyükşehir” kapsamına alınarak tarım alanlarının ve meraların üretimden uzaklaştırıldığına dikkat çekilen panelde, “Ambar boş olanın boynu büküktür” diyen İlhan Koçulu, üretimin ekonomik özgürlük üzerindeki etkisine dikkat çekildi.

Küçük üreticilerin, aile tarımının üretimdeki yerine dikkat çekilen panelde, “Atalık Tohum” yasağına dikkat çekildi ve hibrit tohumun sürdürülebilir tarım üzerindeki tehlikesinin altı çizildi.

Sürdürülebilir yaşam, gıdaya ulaşmak ve gıda güvenliğini sağlamak, sağlıklı bir şekilde temiz suya ve temiz gıdaya ulaşabilmenin önemine işaret edildi. Sadece yemek için değil doğru beslenmenin önemine dikkat çekildi.

“KAPIDAKİ KITLIK” ETKEN VE SONUÇLARI MASAYA YATIRILDI

Yaklaşan su ve gıda krizi, iklim değişikliğinin etkileri, üretici, tüketici ve beslenme konularının ele alındığı panelde uzmanlar; TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, Ataşehir Belediyesi Çevre Mühendisi Hande Hayal, Koçulu Peynircilik YK Başkanı İlhan Koçulu, Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Arzu Vural alanlarından bilgi paylaşımı yaptıkları sunumlarını gerçekleştirdiler.

BELGESEL GÖSTERİMİ: “KAPIDAKİ KITLIK. TARIMDAKİ ÇÖKÜŞÜN HİKAYESİ”

Giderek yaklaşan tehlikenin sinyali veren gıda yoksunluğu ve kuraklığın konu aldığı Ziraat Mühendisleri Odası’nın katkılarıyla hazırlanan “Kapıdaki Kıtlık. Tarımdaki Çöküşün Hikayesi” belgeselinin gösterimi yapıldı.

PEYNİR YAPIM ATÖLYESİ

“Gıda ve Su” sergisinin de yer aldığı “Ataşehir Kent Konseyi Gıda Şenliği” son bölümünde etkinliğe katılım sağlayanlarla peynir yapım atölyesi gerçekleştirildi.

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Kudret Arslan, Ataşehir Belediyesi müdürleri Ayten Kartal ve Şehnaz Yabar ile birlikte Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Çıtak, Kent Konseyi yöneticileri, Ataşehirliler katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ