logo

Ataşehir’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü

Ataşehir’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü, Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde Bakan Bağış’ın katılımı ile gerçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışı’ın katılımı ile gerçekleşen 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinliğine; İstanbul Vali Yardımcısı Harun KAYA, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Muammer YILDIZ, Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Baş Denetçi Cevdet Sezgin, Garnizon Komutanı Albay Ali Şarlak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami yılmaz, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Zeki Er, Mahmut Bayram, Ahmet Özgenç Ataşehir’deki okulların müdür, öğretmen, öğrencileri ile Ataşehir halkı katıldı.

Saat 10.30’da Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’ın konuşması ile devam etti.

Eğitimli bir kuşağın Çanakkale Savaşı’nda yok oluşunu anlatan Taş Mektep filminin seyredilmesini öneren İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız; Kayseri Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi gibi okulların o yıl mezun veremediğini hatırlatarak; böylesi günlerin milletlerin tarihlerinde az rastlanan günler olduğunu ifade etti. Kılıç ordusundan sonra kalem ordusunun kalıcı bir toplum için ne kadar elzem olduğunun bilindiğini belirten Yıldız; bu vesile ile Çanakkale’de vatan uğruna can veren, Anadolu topraklarını vatan yapan şehitleri rahmetle anarak minnet duygularını ifade etti.

“Bu ülke için en kıymetli varlıkları canlarını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”diyerek söze başlayan AB Bakanı Egemen Bağış; “Çanakkale’yi farklı kılan, iman dolu bir ordu karşısında dünyanın en güçlü ülkelerinin ordularının tuz buz oluşudur. Çanakkale’de sınırlar kanla çizilmiştir. Bez hepimiz  biriz. Çanakkale’de yurdun her tarafından gelerek vatan uğruna canlarını veren şehitlerimiz koyun koyuna yatıyor.”diye ifade etti düşüncelerini.

“Temennim akan kanın yerini dolan sınıfların almasıdır. Kan ile mürekkep bir olmaz.”diyerek açılım sürecine dikkat çekip; “Artık silahlar sussun kalemler konuşsun.”diye konuştu.

Şehitleri konu alan, çeşitli kategorilerde yarışarak dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve şair öğretmenler Bestami Yazgan ve Yusuf Dursun tarafından şiir dinletisi sonrasında Kadıköy Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenlerinden oluşan gurup tarafından Türkü dinletisi sunuldu.

Ataşehir, Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ´Çanakkale Geçilmez´ adlı oratoryo ile program tamamlandı.

Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen ´Çanakkale Geçilmez´ salondaki izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı gösterinin tamamlanması ile izleyiciler öğrencileri ayakta alkışlandı.

18 Mart Şehitler Anma Günü programı, sonara Zübeyde Hanım Öğretmen Evi Konser Salonu Fuayesinde resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ