logo

Ataşehir’de Arguvan Türküleri Ses Yarışması Düzenlendi

Ataşehir’de Arguvan Türküleri Ses Yarışması Düzenlendi

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı’nın düzenlediği geleneksel “20. Arguvan Türküleri Ses Yarışması” İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı’nın bu sene 20’ncisini Ataşehir’de gerçekleştirdiği ‘Geleneksel Arguvan Türküleri Ses Yarışması’ koronavirüs nedeniyle 80 yaşında hayatını kaybeden Aşık Ekberi olarak tanınan Ali Ekber Gülbaş’a atfedildi.

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı’nın koronavirüs nedeniyle 80 yaşında hayatını kaybeden Ali Ekber Gülbaş’a atfedilen “Geleneksel Arguvan Türküleri Ses Yarışması” Jürinin değerlendirmesiyle yarışmada birinciliği Murat Ağaç aldı.

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “20. Geleneksel Arguvan Türküleri Ses Yarışması” İstanbul Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. 10 yarışmacının yer aldığı ses yarışmasında jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Murat Ağaç birinci seçildi.

THM sanatçıları Cengiz Özkan ile Hüseyin Turan’ın da yer aldığı jüri, yarışmaya katılan 10 yarışmacının performanslarını dinledi. Jürinin değerlendirmesi sonrası açıklanan sonuca göre 20. Geleneksel Arguvan Türküleri Ses Yarışması’nda birinci Murat Ağaç, ikinci Sude Dilan Yalçın, üçüncü Leyla Gedik seçildi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları ve İstanbul Milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi ve Onursal Adıgüzel, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semi,h Kayhan, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Ali Haydar Karaçam, Arguvan Belediyesi Başkanı Mehmet Kızıldaş, davetliler ve Arguvan türküleri dostları katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ